Antena Meniu Search
x

Răspunsul Rusiei, după ce Finlanda a decis să adere la NATO. Medvedev: Va fi un scenariu catastrofal

Fostul președinte al Rusiei Dmitri Medvedev amenință din nou Occidentul cu un război nuclear, după ce președintele și premierul Finlanderi au dat undă verde pentru aderarea țări la NATO, potrivit The Guardian

de Redactia Observator

la 12.05.2022, 12:38

Răspunsul Rusiei, după ce Finlanda a decis să adere la NATO. Medvedev: Va fi un scenariu catastrofal
Răspunsul Rusiei, după ce Finlanda a decis să adere la NATO. Medvedev: Va fi un scenariu catastrofal - Profimedia Images

„În contextul războiului proxy declanșat de țările occidentale cu Rusia, vreau să punctez foarte clar lucrurile care sunt deja atât de evidente pentru toți oamenii rezonabili. Pomparea Ucrainei cu arme, pregătirea trupelor sale de către țările NATO pentru a folosi echipamentele occidentale, trimiterea de mercenari și desfășurarea de exerciții de către țările Alianței din apropierea granițelor noastre cresc probabilitatea unui conflict direct și deschis între NATO și Rusia”. 

Actualul vicepreședinte al Consiliului de Securitate, Medvedev, susține că „un astfel de conflict are întotdeauna riscul să se transforme într-un război nuclear în toată regula, iar acesta va fi un scenariu catastrofal pentru toată lume".

Finlanda anunţă oficial că “trebuie să solicite fără întârziere aderarea la NATO"

Într-o declarație comună, președintele și prim-ministrul Finlandei și-au anunțat sprijinul pentru aderarea la NATO, ceea ce înseamnă că națiunea nordică, care are o graniță de 800 de mile cu Rusia, este cu un pas mai aproape de aderarea la alianța militară.

„În cursul acestei primăveri, a avut loc o discuție importantă privind posibila aderare a Finlandei la NATO. A fost nevoie de timp pentru a permite parlamentului și întregii societăți să își stabilească poziția în această privință. A fost nevoie de timp pentru contacte internaționale strânse cu NATO și cu țările membre ale acesteia, precum și cu Suedia. Am vrut să acordăm discuției spațiul de care avea nevoie", au declarat președintele Finlandei, Sauli Niinistö, și prim-ministrul Sanna Marin.

De la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, Finlanda a fost neutră din punct de vedere militar pentru a evita provocarea Rusiei. Cu toate acestea, războiul din Ucraina a schimbat suficient de mult calculele, astfel încât aderarea la NATO pare acum cea mai bună cale de urmat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Răspunsul Rusiei, după ce Finlanda a decis să adere la NATO. Medvedev: Va fi un scenariu catastrofal