Antena Meniu Search
x

Muzeul Picasso din Paris, redeschis

Muzeul dedicat marelui artist Pablo Picasso la Paris şi-a redeschis porţile după lucrări de renovare care au durat cinci ani

Vezi și

Muzeul dedicat marelui artist Pablo Picasso la Paris şi-a redeschis porţile după lucrări de renovare care au durat cinci ani

Cinci ani presăraţi cu destule controverse. Important este că din prima zi, muzeul a fost asaltat de iubitori ai artelor, încântaţi să descopere că spaţiul de expunere s-a triplat. Conducerea instituţiei se aşteaptă să primească până la un milion de vizitatori pe an.

Redeschiderea muzeului a coincis cu aniversarea lui Picasso, născut la 25 octombrie 1881 la Malaga. Pictorul şi-a petrecut, cea mai mare parte a vieţii în Franţa iar după decesul său, în 1973, moştenitorii au donat statului francez o impresionantă colecţie de artă. Un palat din secolul al 17-lea a fost amenajat pentru a o prezenta publicului dar, cu timpul, s-a dovedit neîncăpător pentru mulţimea vizitatorilor. Acum, operele lui Picasso sunt expuse în condiţii mult mai bune.

Spaţiul de expunere a fost extins pe cinci etaje dar preţul a fost pe măsură: costul renovării a ajuns la 52 de milioane de euro, faţă de 31 de milioane planificate, iar termenul de finalizare a fost cu mult depăşit. După o dispută cu fostul ministru al culturii, directoarea muzeului a fost destituită în condiţii pe care le-a socotit "umilitoare". Pentru a linişti spiritele, ea a fost desemnată coordonatoare a întregii expoziţii.

În primele două zile, intrarea în muzeu a fost gratuită dar, de luni, biletul va costa 11 euro. Prezent la inaugurare, preşedintele François Hollande a promis că, în curând, marile muzee franceze vor fi deschise în toate zilele săptămânii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Muzeul Picasso din Paris, redeschis