Antena Meniu Search
x

Nouă persoane din aceeași familie, găsite moarte, după inundațiile catastrofale și alunecările de teren care au lovit Congo

Cel puţin nouă persoane au murit marţi în capitala Republicii Democrate Congo, Kinshasa, în urma inundaţiilor provocate de ploile abundente care au avut loc în noaptea de luni spre marţi şi care au acoperit cu apă centrul oraşului. Victimele făceau parte din aceeaşi familie, transmite AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 13.12.2022, 14:58

Inundaţii în Congo
Victimele au murit după ce casa lor s-a prăbuşit din cauza ploilor - Twitter

Cei nouă morţi sunt membri ai aceleiaşi familii, inclusiv copii mici, care au murit după ce casa lor s-a prăbuşit în cartierul Binza Delvaux din Kinshasa. Un jurnalist AFP le-a văzut trupurile aliniate pe jos după ce acestea au fost scoase de sub dărâmături.

Autorităţile congoleze nu au anunţat deocamdată un bilanţ oficial, însă, pe baza mărturiilor şi a imaginilor publicate pe reţelele sociale, pagubele par însemnate în acea metropolă cu o populaţie de aproximativ 15 milioane de locuitori.

Potrivit martorilor, ploaia a provocat în special o alunecare de teren într-un cartier periferic al oraşului, blocând Drumul Naţional 1 care duce spre vest.

Ploile torenţiale au provocat o alunecare de teren

Pe acelaşi subiect

Acest drum, esenţial pentru aprovizionarea oraşului, leagă capitala de portul fluvial Matadi, între Kinshasa şi Oceanul Atlantic. Alunecarea de teren care a afectat carosabilul s-a produs în aşezarea deluroasă Mont Ngafula, unde astfel de evenimente provocate de ploi sunt frecvente, agravate de urbanizarea necontrolată.

În oraş, pârâurile, canalele şi canalizările s-au revărsat, inundând străzile, inclusiv în Gombe, unul dintre cele 24 de districte ale oraşului-provincie Kinshasa, care găzduieşte ministere şi ambasade şi care este în general ferit de problemele zilnice ale celorlalţi localnici, afectaţi de lipsa curentului electric, grămezi de deşeuri şi inundaţii recurente.

În noiembrie 2019, aproximativ 40 de persoane au murit la Kinshasa în urma ploilor torenţiale care au provocat inundaţii şi alunecări de teren. Mont-Ngafula a fost una dintre zonele cele mai afectate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Nouă persoane din aceeași familie, găsite moarte, după inundațiile catastrofale și alunecările de teren care au lovit Congo