Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O femeie a fost arestată, după o farsă în supermarket. Susţinea că are covid şi a tuşit peste mai mult produse din raft, în SUA

O femeie în vârstă de 37 de ani din Pennsylvania, SUA a fost condamnată la doi ani de închisoare după ce a tuşit şi a scuipat produse în valoare de 35.000 de dolari, aflate pe rafturile unui supermarket. În tot acest timp, femeia striga către clienţii şi angajaţii magazinului că este infectată cu coronavirus.

de Ovidiu Cojocaru

la 25.08.2021 , 16:20

Magazinul a înregistrat pagube în valoare de 35.000 de dolari Magazinul a înregistrat pagube în valoare de 35.000 de dolari - Getty Images / Twitter

Margaret Ann Criko a fost arestată, sub acuzaţia de zădărnicire a combaterii bolilor după ce a alergat printre rafturi şi a tuşit peste mai multe produse dintr-un supermarket, în timp ce susţinea că este infectată cu Covid-19. Ulterior, femeia a pledat vinovată, dar a spus că totul era o farsă. Această situaţie nu i-a convins pe oamenii legii să o lase nepedepsită. Judecătorii au stabilit că femeia trebuie să execute doi ani de închisoare, urmând ca mai apoi să rămână alţi opt sub supraveghearea poliţiştilor, potrivit Daily Star.

Pagubele aduse de femeie în urma farsei au fost uriaşe, reprezentanţii magazinului fiind nevoiţi să arunce produse în valoare de 35.000 de dolari, pentru a nu pune în pericol sănătatea celorlalţi cumpărători. "Este o pierdere uriaşă pentru noi.Ceea ce s-a întâmplat este cu atât mai deranjant cu cât în ultima perioadă ne confruntăm cu un ritm tot mai alert de risipă alimentară, iar oamenii sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de modul de aprovizionare", a spus reprezentantul supermarket-ului, Joe Fasula, care crede că acţiunile femeii au provocat panică, teamă şi pierderi financiare considerabile.

Condamnată la doi ani de închisoare şi plata despăgubirilor

Articolul continuă după reclamă

Avocatul femeii a anunţat că rezultatele testelor pe care aceasta le-a efectuat pentru infecţia cu coronavirus au fost negative. El susţine că în momentul evenimentului femeia se afla în stare de ebritate, fiind cunoscută pentru problemele sale cu alcoolul, dar şi pentru problemele psihice pe care le are. „Nu este o scuză, ci este o explicație”, a adăugat avocatul. Cirko şi-a cerut scuze în faţa instanţei pentru tot haosul creat, spunând că dacă ar putea fi posibil, ar lua-o de la capăt pentru a nu mai face din nou aceeaşi greşeală.

Cu toate acestea, instanţ nu s-a lăsat înduplecată şi a obligat-o pe femeie să plătească şi despăgubiri în valoare de 30.000 de dolari, la care se vor adăuga şi anii de detenţie. Totodată, a fost îndemnată să meargă la mai multe controale medicale pentru a ţine sub supraveghere problemele psihice, dari şi pe cele cu alcoolul pe care le prezintă.

Ovidiu Cojocaru Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » O femeie a fost arestată, după o farsă în supermarket. Susţinea că are covid şi a tuşit peste mai mult produse din raft, în SUA