Antena Meniu Search
x

Oficialii de la Bucureşti cer explicaţii, după ce poliţia din Leipzig a demarat o acţiune împotriva turiştilor români

Scandal diplomatic, după ce autorităţile germane au cerut hotelurilor din Leipzig să fie anunţate dacă au cazaţi turişti români. Poliţiştii invocă numărul mare de furturi care au loc la evenimente şi dau exemplu un festival de muzică unde au dispărut 50 de telefoane mobile.

de Redactia Observator

la 22.08.2019, 22:19

Vezi și

Scandal diplomatic, după ce autorităţile germane au cerut hotelurilor din Leipzig să fie anunţate dacă au cazaţi turişti români. Poliţiştii invocă numărul mare de furturi care au loc la evenimente şi dau exemplu un festival de muzică unde au dispărut 50 de telefoane mobile. Oficialii de la Bucureşti consideră decizia discriminatorie şi cer explicaţii autorităţilor germane. 

Tineri îndrăgostiţi de rock, indie şi hip-hop au invadat weekendul trecut oraşul Leipzig. Organizatorii spun că 30 de mii de spectatori, mulţi dintre ei străini, le-au trecut pragul în fiecare din cele trei zile cât a ţinut festivalul Highfield. 

În ultimii ani, susţin autorităţile, odată cu petrecăreţii au venit şi hoţii de buzunare din România. Într-o scrisoare adresată hotelierilor, poliţia le-a cerut să anunțe dacă au oaspeți români. Decizia a stârnit un val de indignare. Oficialii de la Bucureşti cer explicaţii. 

După ce scandalul a ajuns în presă, poliţia din Leipzig a precizat că a recurs la aceste măsuri pentru a evita posibilele incidente. A dat drept exemplu faptul că acum doi ani, la un eveniment similar, mai mulţi români au furat peste 50 de telefoane mobile. 

Românii din Leipzig reclamă că s-au mai lovit de o astfel de atitudine din partea autorităţilor. 

În Germania trăiesc 850 de mii de români, a cincea comunitate ca mărime din această ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Oficialii de la Bucureşti cer explicaţii, după ce poliţia din Leipzig a demarat o acţiune împotriva turiştilor români