Meniu
Search
x

Patriarhul Kiril al Moscovei le cere soldaţilor lui Putin să-şi apere ţara ''iubitoare de pace", care a suferit din cauza războiului

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a ținut duminică o slujbă pentru soldații ruși, în care i-a îndemnat să-și apere țara ''așa cum numai rușii o pot face", în timp ce Moscova își continuă campania militară în Ucraina.

De Redactia Observator la 03.04.2022, 18:35

La Catedrala principală a forțelor armate inaugurată în urmă cu doi ani în Kubinka, în afara Moscovei, patriarhul Kiril a spus unui grup de militari că Rusia este o țară ''iubitoare de pace" care a suferit mult din cauza războiului.

''Nu ne străduim în niciun caz să pornim la război sau să facem ceva care ar putea să le facă rău altora. Dar am fost educați de-a lungul istoriei să ne iubim patria. Și vom fi gata să o apărăm, așa cum numai rușii își pot apăra țara", a declarat patriarhul, un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin.

Kiril, în vârstă de 75 de ani, a făcut anterior declarații în care a apărat acțiunile Moscovei în Ucraina și vede războiul ca pe un bastion împotriva unei culturi liberale occidentale pe care o consideră decadentă, în special în ceea ce privește acceptarea homosexualității, notează Reuters.

La predica sa de duminică, Patriarhul Kiril a spus că simte, de asemenea, îngrijorare pentru oamenii afectați de conflictul armat. Sprijinul său pentru intervenția militară, în care au fost uciși mii de soldați și civili ucraineni, a stârnit furia unora din cadrul Bisericii Ortodoxe.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Patriarhul Kiril al Moscovei le cere soldaţilor lui Putin să-şi apere ţara ''iubitoare de pace", care a suferit din cauza războiului