Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Pe Mariana au spânzurat-o, pe Tanea au bătut-o până la moarte, alta a fost identificată doar după îmbrăcăminte”. Poveştile dure din spatele vieţii de prostituată

La prima vedere, mulţi cred că îşi vând trupul doar pentru bani şi din plăcere, dar în spatele vieţii dure din meseria de prostituată se ascund şi drame.

de Monica Palade

la 11.01.2023 , 11:47

"Pe Mariana au spânzurat-o, pe Tanea au bătut-o până la moarte, alta a fost identificată doar după îmbrăcăminte”. Poveştile dure din spatele vieţii de prostituată - Shutterstock

Unele nu au de ales şi sunt singura sursă de venit pentru familiile lor, altele sunt mame şi vor să le ofere copiilor lor o viaţă mai bună de care ele nu au avut parte. Unele sfârşesc pe caldarâm ucise de peşti sau clienţi. Ajung să fie identificate doar după hainele cu care erau îmbrăcate.

Aleg prostituţia pentru a-şi întreţine familiile

O echipă de jurnalişti din Republica Moldova a scris despre viaţa mai multor lucrătoare sexuale din diferite oraşe. În ţară, sunt aproximativ 15.800 de prostituate, dintre care 4.400 în Chișinău. Cele mai multe dintre femei se tem însă că într-o zi pot da peste un criminal. „La prima vedere poate fi galant, îmbrăcat elegant, dar în interior poate fi un monstru. Pe Mariana au spânzurat-o, pe Natașa au înecat-o, pe Iulia, iată, am uitat cum au omorât-o, pe Tanea au bătut-o până la moarte și au aruncat-o pe acostament, pe o alta au omorât-o și au aruncat-o într-o gură de canalizare. Când au găsit-o au identificat-o doar după îmbrăcăminte”, a povestit una dintre femei, potrivit DW.

Articolul continuă după reclamă

În ceea ce priveşte plata, aceasta depinde foarte mult şi de oraş. Cu cât este mai mic, cu atât prețurile pentru serviciile sexuale scad. Astfel, într-un orășel cu o populație de 30 000 de persoane prețurile pentru serviciile sexuale pornesc de la aproximativ 5 euro. În oraşele mari, sumele pot varia între aproximativ 10 euro și 25 de euro.

Adevăratele drame sunt însă cele în care mamele fac prostituţie pentru că nu au de ales. Diana este căsătorită și are doi copii, cel mai mic fiind la grădiniță. Are un loc de muncă stabil și un salariu de aproximativ 172 de euro, iar pentru a obține un venit mai mare face și ore suplimentare. Chiar și așa, nu se descurcă, soțul ei fiind șomer. Așa că a început să se prostitueze. „Nu contează dacă eu am sau nu ce îmbrăca, important e ca fetița mea să aibă haine și mâncare. Aș face orice dacă mi-aș vedea copilul flămând. M-aș duce și într-o mină de cărbuni să lucrez. Duc două vieți separate, paralele și nimeni nu știe despre a doua mea ocupație. Particip activ în viața fiicei mele și sunt o mamă bună”. Raia se prostituează de șase ani. Este căsătorită și are doi copii. Lucrează într-o cantină, unde spală vasele pentru aproximativ 5 euro pe zi. Pentru un act sexual percepe aproximativ 15 euro. „Da, sunt bănuți, dar asta înseamnă că seara o să am o bucată de pâine, pe care să le-o pun în mână copiilor mei”, spune femeia.

Monica Palade Like

Cu o experienţă în presă de peste 20 de ani, s-a alăturat echipei observatornews.ro în luna ianuarie 2021. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » "Pe Mariana au spânzurat-o, pe Tanea au bătut-o până la moarte, alta a fost identificată doar după îmbrăcăminte”. Poveştile dure din spatele vieţii de prostituată