Antena Meniu Search
x

Răsturnare de situaţie la OpenAI. Sam Altman se întoarce în funcţia de director general, la câteva zile după demitere

Sam Altman, cofondatorul OpenAI, va reveni în funcția de CEO la doar câteva zile după ce a fost concediat de consiliu, a transmis compania, scrie BBC

de Redactia Observator

la 22.11.2023, 08:51

Răsturnare de situaţie la OpenAI. Sam Altman se întoarce în funcţia de director general
Răsturnare de situaţie la OpenAI. Sam Altman se întoarce în funcţia de director general - Profimedia Images

Acordul "în principiu" presupune instalarea unui nou consiliu de administraţie, a adăugat compania de tehnologie. Anunţul vine după ce Altman a fost demis vineri, declanșând o scrisoare deschisă din partea personalului care a amenințat că va demisiona dacă nu va fi reintegrat.

"Abia aștept să mă întorc la OpenAI", a spus Altman într-o postare pe rețelele de socializare. "Îmi place OpenAI și tot ceea ce am făcut în ultimele zile a fost în serviciul menținerii acestei echipe și misiunii sale împreună. Aștept cu nerăbdare să mă întorc la OpenAI și să construim pe parteneriatul nostru puternic cu Microsoft", a completat Altman. 

Pe lângă revenirea lui Altman, OpenAI a fost de acord, în principiu, să reconstituie parțial consiliul de administrație care l-a demis.

Revoltă printre angajaţi şi clienţi

Angajații OpenAI au cerut demisia consiliului de administrație al startup-ului, asta după ce în weekend membrii acestuia l-au îndepărtat de la conducere pe Sam Altman. Într-o scrisoare publică, aceștia au cerut ca Altman să fie repus în funcție și şi-au acuzat superiorii că subminează munca pe care o fac.

Totodată, peste 100 de clienţi au luat legătura cu alte companii de AI după ce Altman a fost demis, susţin sursele The Information. Îngrijoraţi de ceea ce se va întâmpla cu OpenAI după demiterea lui Altman, aceştia au luat legătura cu competitori precum Anthropic, Google Cloud şi Cohere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mergeţi cu plăcere la job?

Observator » Stiri externe » Răsturnare de situaţie la OpenAI. Sam Altman se întoarce în funcţia de director general, la câteva zile după demitere