Antena Meniu Search
x

Revoltă printre angajații OpenAI după plecarea lui Sam Altman. Printre nemulțumiți, unul dintre membrii consiliului de administrație care l-a demis

Angajații OpenAI cer demisia consiliului de administrație al startup-ului, asta după ce în weekend membrii acestuia l-au îndepărtat de la conducere pe Sam Altman. Într-o scrisoare publică, acești cer ca Altman să fie repus în funcție și își acuză superiorii că subminează munca pe care o fac, transmite BBC.

de Adrian Popovici

la 21.11.2023, 10:27

Sam Altman, fostul șef al OpenAI
Revoltă printre angajații OpenAI după plecarea lui Sam Altman. Printre nemulțumiți, unul dintre membrii consiliului de administrația care l-a demis - Shutterstock

Decizia consiliului de administrație de a-l îndepărta pe Sam Altman îi nemulțumește pe angajații OpenAI, aceștia cerând ca superiorii lor să fie cei care își dau demisiile, acuzându-i că nu au competențele necesare pentru a se afla la conducerea acestui startup.

Semnatarii ai scrisorii, printre care se numără și unii manageri și coordonatori, declară că ar putea demisiona dacă solicitările lor nu sunt respectate. De asemenea, aceștia susțin că Microsoft le-a transmis că există locuri de muncă pentru toți angajații OpenAI dacă doresc să se alăture companiei.

Printre cei nemulțumiți, un membru al consiliului de administrație

Ilya Sutskever, cercetătorul-șef al OpenAI, se numără printre cei care au semnat această scrisoare, asta deși se numără printre membrii consiliului de administrație care l-au îndepărtat de la conducere pe Sam Altman. Într-o postare de pe X el a explicat că regretă faptul că a fost implicat în această acțiune.

Pe acelaşi subiect

"Acum regret profund participarea mea la acţiunile consiliului. Nu am vrut niciodată să fac rău OpenAI. Îmi place tot ce am construit împreună și voi face tot ce pot pentru a reuni compania", a scris el.

În seria de evenimente haotice din weekend, părea că Sam Altman ar putea să-și recupereze locul de muncă, doar pentru a se afla că se va alătura Microsoft, cel mai mare finanțator al OpenAI.

Directorul executiv al Microsoft, Satya Nadella, a scris pe X că Altman va conduce "o nouă echipă avansată de cercetare AI". Fostul șef al OpenAI a confirmat această mutare dar a ținut să sublinieze faptul că "misiunea continuă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Revoltă printre angajații OpenAI după plecarea lui Sam Altman. Printre nemulțumiți, unul dintre membrii consiliului de administrație care l-a demis