Antena Meniu Search
x

Putin, în faţa generalilor ruşi, cu Belousov în stânga şi Şoigu în dreapta. Ce le-a spus după epurările din armată

Război în Ucraina. Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit miercuri cu comandanții districtelor militare, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Serghei Șoigu, și noul ministru al Apărării, Andrei Belousov. Liderul de la Kremlin a explicat pentru prima dată înlocuirea ministrului Apărării. Este legată de creșterea cheltuielilor pentru Apărare. Putin a amintit că în anii 1980, cheltuielile totale pentru apărare ale URSS erau de aproximativ 13%, iar în 2024 se vor ridica la aproximativ 8,7% din PIB.

de Redactia Observator

la 15.05.2024 , 18:12

"Cheltuielile de Apărare nu sunt de 13%, așa cum au fost în Uniunea Sovietică, dar tot e o sumă semnificativă. Aceasta este o resursă grozavă și suntem obligați să o folosim înţelept şi foarte eficient", a spus Putin în timpul unei reuniuni cu militari de rang înalt şi cu noul ministru al apărării Andrei Belousov, reuniune difuzată de televiziunea rusă. "În 2024, anul acesta, cheltuielile noastre totale pentru apărare și securitate se vor ridica la aproximativ 8,7%", a adăugat Putin.

Cu Belousov în stânga şi Şoigu în dreapta, Putin l-a prezentat pe noul ministru al Apărării şi a dat asigurări generalilor ruşi că "nu sunt planificate remanieri şi în Statul Major". Anunţul lui Putin vine după o serie de arestări în armată pentru fapte de corupţie. Marţi, general-locotenentului Iuri Kuzneţov a fost reţinut pentru că a luat mită iar un fost ministru adjunct al apărării, Timur Ivanov, se află în detenţie de luna trecută, sub acuzaţia că ar fi primit o sumă importantă drept mită în legătură cu proiecte de construcţii militare.

"Cu cât munca pe linia de front este mai eficientă, cu atât sunt mai mari șansele de a rezolva situația din Ucraina în mod pașnic" a mai spus Putin. 

Vezi și

Putin salută succesele trupelor ruse pe toate fronturile în Ucraina

Pe acelaşi subiect

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat miercuri succesele armatei sale pe toate fronturile în Ucraina, după ce trupele sale au revendicat inclusiv cucerirea mai multor localităţi din regiunea Harkov, unde acestea desfăşoară o ofensivă de o peste o săptămână. "De la începutul anului, trupele noastre îşi îmbunătăţesc constant, în fiecare zi, poziţia lor pe toate direcţiile. Ele aduc la îndeplinire toate obiectivele fixate de Ministerul Apărării", a declarat Putin. 

Potrivit lui Vladimir Putin, conducerea rusă trebuie să facă tot ce-i stă în putinţă pentru a se asigura că trupele ruse au toate resursele necesare pentru a-şi atinge obiectivele în Ucraina. "Trebuie să utilizăm la maxim resursele noastre administrative pentru a asigura sarcina principală - munca de succes a unităţilor noastre de luptă pe linia de contact, în cadrul operaţiunii militare speciale", a spus Vladimir Putin, în cadrul unei reuniuni dedicate dezvoltării industriei militare ruse.

"Rapiditatea cu care noi reacţionăm la exigenţele momentului ne aduce încrederea în faptul că noi ne vom atinge toate obiectivele", a adăugat preşedintele rus.

Ministerul Apărării rus a anunţat cucerirea localităţilor Hlîboke şi Lukianţî din regiunea Harkov, la câteva ore după ce ucrainenii au recunoscut că au cedat teren în această regiune. În sud, militarii ruşi au afirmat că au recucerit satul distrus Robotîne, o localitate simbolică, pentru că a fost una dintre rarele cuceriri ale armatei ucrainene în timpul contraofensivei din vara lui 2023.

Noul ministru rus al Apărării cere măsuri ca trupele ruse să avanseze pe front cu pierderi minime

Principalul obiectiv al Rusiei este să câştige pe câmpul de luptă în Ucraina cu pierderi minime în rândul trupelor sale, a declarat marţi noul ministru rus al apărării Andrei Belousov.

Rusia trebuie să-şi folosească toate instrumentele avansate şi eficiente din arsenalul său în acest conflict şi are nevoie de mai multă eficienţă în gestionarea cheltuielilor militare, precum şi de inovare, a indicat Belousov, un economist fără experienţă militară nominalizat de preşedintele Vladimir Putin în locul lui Serghei Şoigu.

"Inamicul învaţă rapid. Situaţia legată de folosirea noilor tehnologii se schimbă pur şi simplu în fiecare săptămână. Iar aici noi trebuie nu doar să învăţăm, trebuie să fim înaintea inamicului", Rusia trebuie să inoveze "noi metode de a purta un război", a explicat noul ministru rus al apărării.

Acesta a fost însărcinat de Putin să maximizeze eficienţa economiei ruse de război, în timp ce trupele ruse desfăşoară acţiuni ofensive prin care încearcă să înainteze mai mult în interiorul teritoriului ucrainean.

Andrei Belousov a subliniat că este imperativ ca soldaţii ruşi să fie dotaţi cu cele mai moderne echipamente, inclusiv drone şi sisteme de comunicaţii, precum şi cu muniţii suficiente.

El a asigurat în schimb că nu este nevoie de vreo nouă mobilizare în Rusia. Singura mobilizarea ordonată de Putin de când a declanşat războiul contra Ucrainei a fost în septembrie 2022, când au fost mobilizaţi peste 300.000 de rezervişti şi sute de mii de ruşi au părăsit atunci ţara de teama că ar putea fi chemaţi în armată

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Unde petreceţi minivacanţa de Rusalii?
Observator » Stiri externe » Putin, în faţa generalilor ruşi, cu Belousov în stânga şi Şoigu în dreapta. Ce le-a spus după epurările din armată