Antena Meniu Search
x

Video Răzbunarea ruşilor, după ce au fost forţaţi să se retragă din regiunea Harkov. Liderul cecen recunoaşte că s-au făcut greşeli de ordin tactic

Armata ucraineană a ajuns la frontiera cu Rusia în regiunea Harkov. Contraofensiva din Est a eliberat în ultimele 24 de ore încă 20 de oraşe, inclusiv mai multe puncte de control de frontiera după ce militarii ruşi au anunţat retragerea în zonă. Armata lui Putin a ripostat cu un val de bombardamente lăsând în beznă aşezări ucrainene din mai multe regiuni. 

de Redactia Observator

la 12.09.2022, 20:35

Vezi și

Două rachete de croazieră ruseşti au lovit cea mai importantă centrală electrică, iar un incendiu uriaş a lăsat în beznă tot oraşul. În total, ruşii au lansat 11 rachete de croazieră şi mai multe raiduri aeriene noaptea trecută. Pene de curent au fost şi în Doneţk, Dnipropetrovsk, Sumî sau Poltava. 

Locuitor: Este dificil să trăieşti în întuneric. Nu vreau să ajung să mă obişnuiesc cu aşa ceva.

Este răzbunarea ruşilor după ce au fost forţaţi să se retragă din regiunea Harkov. Ucrainenii spun că au reuşit să elibereze zeci de localităţi în zona Harkov. De cealaltă parte, oficialii ruşi pretind că doar se regrupează în Donbas.

Locuitori: Încă nu îmi vine să cred că au plecat şi că am scăpat de această perioadă întunecată. 

Pe acelaşi subiect

Harkov, ţinta rachetelor după retragerea ruşilor

Preşedintele Zelenski a prezentat şi un bilanţ al pierderilor ruseşti. Armata sa ar fi distrus mai mult 2000 de tancuri, 4500 de blindate, peste 1000 de sisteme de artilerie, 250 de avioane, 200 de elicoptere, 15 nave şi aproape 1000 de drone. La care s-ar adăuga peste 52 de mii de decese în rândul soldaţilor ruşi. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Lumea întreagă e impresionată. Inamicul se panichează. Ucraina este mândră de voi, crede în voi, se roagă pentru voi şi vă aşteaptă. Veţi vedea strălucirea în ochii poporului şi călcâiele invadatorilor. 

Şi în sud, în regiunea Herson, în ultimele două săptămâni, Ucraina ar fi eliberat cinci localităţi şi peste 500 de kilometri pătraţi. 

Într-un mesaj audio pe Telegram, liderul cecen Ramzan Kadirov a recunoscut că s-au făcut greşeli de ordin tactic şi a anunţat că va mai trimite 10 mii de militari în sud. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Răzbunarea ruşilor, după ce au fost forţaţi să se retragă din regiunea Harkov. Liderul cecen recunoaşte că s-au făcut greşeli de ordin tactic