Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Reacţia Japoniei, după ce un elev de 10 ani a fost înjunghiat mortal de un chinez, lângă poarta şcolii. "Un atac josnic"

Japonia cere explicații Chinei după ce un adult chinez a înjunghiat un elev japonez. Incidentul a avut loc miercuri, într-un oraș din China, iar elevul a murit joi la spital. Agresorul a fost arestat imediat după incident.

de Redactia Observator

la 19.09.2024 , 15:34

Un elev de 10 ani a fost înjunghiat de un bărbat în apropierea unei școli japoneze din sudul Chinei Un elev de 10 ani a fost înjunghiat de un bărbat în apropierea unei școli japoneze din sudul Chinei - Profimedia

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a calificat atacul drept "extrem de josnic" și a anunțat că "a cerut ferm” Beijingului o explicație "cât mai curând posibil”.

Purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de Externe, Lin Jian a declarat că incidentul este investigat și că Japonia și China sunt "în legătură”. "China își exprimă regretul și tristețea că a avut loc un astfel de incident nefericit”, a declarat el reporterilor la o conferință de presă organizată joi, potrivit BBC.

Mister după moartea elevului din China

Articolul continuă după reclamă

Motivul atacului nu este cunoscut, dar unii observatori cred că sentimentul naționalist din China se transformă într-o atitudine violentă împotriva străinilor, relatează Mediafax.

Pe acelaşi subiect

Un elev de 10 ani de la o școală japoneză din Shenzhen, sudul Chinei, a fost atacat cu un cuțit de un bărbat la aproximativ 200 de metri de poarta școlii, a declarat miercuri un oficial chinez. Incidentul, care a avut loc într-o zi sensibilă pentru relațiile dintre cele două țări, aniversarea incidentului din 1931 care a declanșat războiul dintre China și Japonia, a stârnit îngrijorări la nivel internațional.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lin Jian, a anunțat că elevul a fost transportat de urgență la spital, iar atacatorul, un bărbat de 44 de ani, a fost arestat la fața locului.

Deși autoritățile chineze nu au specificat naționalitatea victimei, mass-media japoneză a relatat că băiatul este cetățean japonez. Site-ul școlii japoneze din Shenzhen menționează că instituția este destinată copiilor de naționalitate japoneză.

Acesta este al doilea atac în ultimele luni care vizează o instituție educațională japoneză din China. Într-un incident similar din luna iunie, un bărbat a atacat un autobuz școlar japonez în orașul Suzhou, ceea ce a dus la moartea unui cetățean chinez care a încercat să protejeze o mamă japoneză și pe copilul acesteia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Reacţia Japoniei, după ce un elev de 10 ani a fost înjunghiat mortal de un chinez, lângă poarta şcolii. "Un atac josnic"