Antena Meniu Search
x

Ucraina susține că a eliminat 35.000 de soldați ruşi și peste 1.500 de tancuri de la începutul războiului

Pierderile suferite de armata Federației Ruse de la începutul războiului din Ucraina sunt un subiect extrem de sensibil pentru regimul de la Kremlin, care refuză să ofere propriilor cetățeni și lumii întregi detalii pe acest subiect. Singurele informații care ajung în spațiul public occident pe această temă sunt estimările făcute de armata ucraineană și serviciile de informații vestice.

de Adrian Popovici

la 27.06.2022, 16:28

Kremlinul nu oferă detalii despre numărul soldaților pierduți în războiul din Ucraina.
Statul Major al armatei ucrainene susține că Rusia a pierdut peste 35.000 de soldați - Hepta

După cum anunță Statul Major al armatei ucrainene, în jur de 150 de soldați ruși și-au pierdut viața în timpul luptelor, asta doar în decursul a 24 de ore. Odată cu aceste declarații, estimările făcute de oficialii de la Kiev indică faptul că Federația Rusă a pierdut în jur de 35.000 de combatanți de la începutul războiului, notează Pravda.

Rusia a suferit și pierderi semnificative de tehnică militară

Pe lângă cei 35.000 de militari, oficialii Statului Major ucrainean au ținut să sublinieze faptul că rușii se confruntă și cu pierderi semnificative de tehnică militară, distrusă în timpul luptelor. Astfel, trupele Kievului au reușit să distrugă 1.552 tancuri, la care se adaugă 3.687 vehicule blindate.

Pe lângă vehiculele blindate, rușii au pierdut un număr impresionant de sisteme anti-aeriene, peste 100 mai exact, 217 avioane, 184 elicoptere, alături de 636 aeronave fără pilot. Ucrainenii au reușit să distrugă și 14 ambarcațiuni și 2.575 vehicule (automobile, autocisterne), alături de 60 de sistem, clasificate ca "echipamente speciale".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ucraina susține că a eliminat 35.000 de soldați ruşi și peste 1.500 de tancuri de la începutul războiului