Antena Meniu Search
x

Video Rusia și-a intensificat spionajul: Tot mai multe antene-spion pe acoperișurile ambasadelor sale din Europa. Nici România nu a scăpat

Rusia spionează comunicaţiile europene cu 182 de antene, pe diferite frecvenţe şi cu diferite funcţionalităţi. Sunt amplasate, de cele mai multe ori, pe acoperişurile sau în curţile ambasadelor Rusiei, dar şi pe alte clădiri, unele dintre ele private.

de Redactia Observator

la 19.04.2023, 20:57

Vezi și

O anchetă jurnalistică transfrontalieră arată că centrul spionajului rusesc este la Bruxelles, unde sunt 17 antene pe terenul de aproape 5 hectare al amasadei. În Bulgaria sunt 16 antene, iar în Cehia sunt 15. La noi ar fi mai puţin de cinci.

Spionaj rusesc cu antene

E posibil că diferite tipuri de echipamente de înregistrat şi transmis informaţii să fie puse şi în mansarde care au apărut pe acoperişurile ambasadelor, una dintre ele fiind şi la Bucureşti.

Ministrul Justiţiei din Olanda spune că este greu de controlat acest tip de spionaj. Tratatele internaţionale protejează comunicaţiile ambasadelor, antenele nu sunt ilegale, iar diplomaţii au imunitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Rusia și-a intensificat spionajul: Tot mai multe antene-spion pe acoperișurile ambasadelor sale din Europa. Nici România nu a scăpat