Antena Meniu Search
x

Trump ameninţă pe Twitter: 'Statul Islamic va plăti un preţ mare pentru orice atentat împotriva Statelor Unite'

Preşedintele american Donald Trump a promis vineri că gruparea Statul Islamic va plăti un ”preţ mare” pentru orice atac împotriva Statelor Unite, după revendicarea de către jihadişti a atentatului de la New York, marţi, soldat cu opt morţi, relatează AFP.

Militarii americani ”au lovit Statul Islamic «mai dur» în aceste ultime două zile”, a mai afirmat şeful statului într-un mesaj postat pe Twitter.

”Statul Islamic dă asigurări că Animalul Degenerat care a ucis şi rănit grav oameni minunaţi în West Side (Manhattan) era «soldatul» lor. Din această cauză, Armata a lovit Statul Islamic «mai dur» în aceste ultime două zle. Ei vor plăti un preţ mare la fiecare atac împotriva noastră!”, a scris Trump pe Twitter.

Gruparea jihadistă a anunţat joi că autorul atentatului de marţi, Sayfullo Saipov, un uzbek sosit în Statele Unite în 2010, este unul dintre ”soldaţii” săi.

Pe acelaşi subiect

”Unul dintre soldaţii Statului Islamic a atacat cruciaţi pe o stradă din New York”, se arată într-un articol publicat în săptămânalul de propagandă online al Statului slamic al-Naba.

”Prin graţia lui Allah, operaţiunea a insuflat frică în America cruciaţilor, împingându-i să sporească măsurile de securitate şi să intensifice dispozitivele împotriva imigranţilor în America”, se arată în articol.

Jihadistul în vârstă de 29 de ani, rănit şi arestat de poliţie, a declarat că a acţionat ”în numele Statului Islamic” şi s-a declarat ”mândru de actul său” în primele interogatorii. El a spus că vrea să desfăşoare un steag al Statului Islamic în camera de spital.

Preşedintele Donald Trump s-a exprimat în două rânduri pe Twitter, cerând pedeapsa cu moartea împotriva lui Sayfullo Saipov.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Trump ameninţă pe Twitter: 'Statul Islamic va plăti un preţ mare pentru orice atentat împotriva Statelor Unite'