Antena Meniu Search
x

Turiștii se feresc de JO de la Paris? Rezervările hoteliere, extrem de mici. Proprietara unui hotel a pierdut 230.000€, după ce vizitatorii au renunţat la cazări

Cu 120 de zile înainte de Jocurile de la Paris, hotelierii francezi se așteptau la o frenezie de rezervări. Aceștia spun însă că unitățile din capitala Franței și din împrejurimi sunt departe de a fi complet rezervate. Mai surprinzător este faptul că anulările rezervărilor sunt în creștere.

de Redactia Observator

la 04.04.2024, 11:22

Turiștii se feresc de JO de la Paris? Rezervările hoteliere, extrem de mici. Proprietara unui hotel a pierdut 230.000€, după ce vizitatorii au renunţat la cazări
Turiștii se feresc de JO de la Paris? Rezervările hoteliere, extrem de mici. Proprietara unui hotel a pierdut 230.000€, după ce vizitatorii au renunţat la cazări - Shutterstock

Turiștii francezi și străini se feresc de Jocurile de la Paris? Fabienne Ardouin, proprietara unui hotel situat în mod ideal în inima capitalei, cât mai aproape de evenimentele olimpice, își pune această întrebare, având în vedere ritmul slab în care se fac rezervările.

„Pentru ceremonia de deschidere, aproape 40% din hotel nu a fost încă vândut", spune ea într-un reportaj difuzat de TF1. Mai rău, de o lună de zile nu s-a mai făcut nicio rezervare nouă și, potrivit lui Fabienne, există o mulțime de motive pentru acest lucru„Puterea de cumpărare a francezilor este în scădere. Și apoi a existat comunicarea foarte negativă despre problemele de trafic și blocajele care urmau să apară în Paris", explică ea.

Emmanuelle Barbat, proprietara unui hotel din arondismentul al optulea, credea că a făcut o afacere bună închiriind camere Comitetului Olimpic. Numai că, în urmă cu o lună, așa cum autoriza contractul, o parte dintre camere au fost anulate. Prejudiciu: 230.000 de euro.

Am fost obligați să păstrăm 80% din camere pentru Jocurile Olimpice și, în total, 43% au fost anulate", se plânge aceasta. În prezent, una dintre camerele sale are un preț de 450 de euro, dar prețul va trebui, fără îndoială, să scadă pentru Jocurile Olimpice. „Aș fi încântată dacă ar fi ocupată", spune ea.

Pe acelaşi subiect

La Paris, 50% din camere sunt încă disponibile

Între timp, nu s-a înregistrat nicio scădere a prețurilor pentru persoanele fizice, deocamdată. Pe o platformă de închiriere, un apartament de 50 de metri pătrați de pe Champs Élysées se situează între 407 euro și 2.600 de euro pentru o noapte în timpul Jocurilor.

Dacă pentru unii hotelieri Jocurile Olimpice par a aduce deocamdată deservicii, alții sunt de altă părere. Olivier Petit, directorul general al In Extensosusține că „în lunile Jocurilor Olimpice, am înregistrat o creștere semnificativă a tarifului camerelor afișate, ceea ce va compensa scăderea clientelei mai tradiționale. Deci, la urma urmei, asistăm în continuare la o creștere a vânzărilor", explică el. La Paris, 50% din camere sunt încă disponibile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Turiștii se feresc de JO de la Paris? Rezervările hoteliere, extrem de mici. Proprietara unui hotel a pierdut 230.000€, după ce vizitatorii au renunţat la cazări