Antena Meniu Search
x

Planurile de securitate ale JO 2024 au fost furate din tren. Un inginer de la Primăria Parisului le lăsase în bagaj

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate ale Poliţiei pentru Jocurile Olimpice de la Paris a fost furată dintr-un tren în gara Gare du Nord din Capitala Franţei, transmite AFP.

de Redactia Observator

la 28.02.2024, 09:34

Planurile de securitate ale JO, furate - Shutterstock

Geanta aparţinea unui inginer de la Primăria Parisului, a precizat Poliţia, confirmând un reportaj al televiziunii BFM, adăugând că acesta a pus geanta în compartimentul de bagaje de deasupra scaunului său.

Planurile de securitate ale JO, furate

Întrucât trenul său a avut întârziere, el a decis să schimbe trenul, moment în care a descoperit furtul. Inginerul a declarat că laptopul său de lucru şi două stick-uri USB conţineau date sensibile, în special planurile Poliţiei municipale pentru securizarea Jocurilor Olimpice.

O anchetă este în curs de desfăşurare de către Poliţia Regională de Transport, relatează news.ro. Primăria Parisului nu a fost în măsură să comenteze imediat când a fost contactată de AFP.

Două mii de poliţişti municipali vor fi desfăşuraţi în timpul Jocurilor, în total aproximativ 35.000 de forţe de securitate vor fi la datorie în fiecare zi pentru Jocurile Olimpice care vor începe pe 26 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Planurile de securitate ale JO 2024 au fost furate din tren. Un inginer de la Primăria Parisului le lăsase în bagaj