Antena Meniu Search
x

Video Un leu evadat dintr-o curte a luat-o la goană printre trecători, pe o stradă aglomerată din Pakistan. Oamenii au ţipat îngroziţi la vederea fiarei

Un leu s-a plimbat nestingherit pe străzile unui mare oraş din Pakistan, au anunţat miercuri autorităţile locale, transmite agenţia DPA. Acesta este al doilea eveniment de acest gen petrecut anul acesta în Pakistan.

de Redactia Observator

la 30.08.2023, 14:44

Oamenii au fugit ţipând din calea leului
Oamenii au fugit ţipând din calea leului - Captură video Twitter

Leul în vârstă de 20 de luni s-a plimbat marţi, timp de mai multe ore, pe străzile unui cartier aglomerat din Karachi, a declarat un reprezentant din cadrul poliţiei, Sheraz Nazir.

Oamenii au fugit ţipând din calea leului

Copiii au ţipat, iar adulţii au fugit cuprinşi de frică, a povestit Mukhtiar Ahmed Soomro, un ofiţer responsabil cu fauna sălbatică, parte din echipa care a capturat animalul. "Echipa noastră a avut nevoie de cel puţin două ore pentru a încolţi leul într-o parcare şi pentru a-l captura", a declarat Soomro pentru DPA din Karachi.

"A fost primul incident de acest gen din Karachi. Planificarea şi executarea unei operaţiuni de capturare a unui animal atât de mare şi de periculos a fost o experienţă înspăimântătoare", a adăugat el. Nicio persoană nu a fost rănită, relatează Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Laul, predat grădinii zoologice

Într-o înregistrare video distribuită pe reţelele sociale poate fi văzut un bărbat care le strigă altor persoane să fugă în timp ce animalul merge încet de-a lungul unui trotuar. Leul a fost predat grădinii zoologice din oraş.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În acest caz urmează să fie deschis un dosar penal împotriva proprietarului leului pentru deţinerea unui animal sălbatic într-o zonă rezidenţială, a declarat un alt ofiţer responsabil cu fauna sălbatică, Mumtaz Ali.

Ce riscă proprietarul leului

Proprietarul leului riscă o amendă de până la 300.000 de rupii pakistaneze (aproximativ 1.000 de dolari americani) şi o pedeapsă cu închisoarea de până la trei ani, a adăugat el.

Legile privind fauna sălbatică din Pakistan permit persoanelor private să înfiinţeze mini grădini zoologice, însă deţinerea unui leu sau a unui tigru ca animal de companie într-o zonă rezidenţială este considerată infracţiune.

Aceste legi sunt însă deseori ignorate. În februarie, un leopard a scăpat dintr-un cartier din apropiere de Islamabad, iar rangerii au avut nevoie de câteva ore pentru a-l captura.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Un leu evadat dintr-o curte a luat-o la goană printre trecători, pe o stradă aglomerată din Pakistan. Oamenii au ţipat îngroziţi la vederea fiarei