Antena Meniu Search
x

INCREDIBIL! Un Picasso, ascuns sub o altă pictură Picasso

Un celebru tablou al lui Pablo Picasso a fost pictat peste un portret creat, anterior, de acelaşi mare artist

Vezi și

Un celebru tablou al lui Pablo Picasso a fost pictat peste un portret creat, anterior, de acelaşi mare artist

"Camera Albastră", pictată în 1901, este una dintre primele capodopere ale lui Picasso. Dar tabloul expus la Washington are un secret: a fost pictat peste portretul unui bărbat. Primele imagini, foarte neclare, ale picturii ascunse au fost obţinute în 1990, dar abia acum progresul tehnicii face posibilă dezvăluirea ei.

Cercetătorii au stabilit că nu este vorba de un autoportret. Bărbatul reprezentat ar putea fi un renumit comerciant de artă care l-a ajutat pe Picasso, ca şi pe alţi tineri artişti deveniţi, apoi, celebri. Un lucru este cert: misterioasa pictură îi aparţine, într-adevăr, lui Picasso, cel din "perioada albastră" a anilor 1900 - 1904.

Istoricii de artă spun că, atunci când îi venea o idee, pictorul se grăbea să picteze fără să mai aibă timp - sau bani - să cumpere o pânză nouă. Cel puţin alte două tablouri ale sale, aflate tot în muzee americane, sunt şi ele pictate peste creaţii anterioare. Cercetătorii speră că tehnica îi va ajuta să descopere şi culorile tabloului ascuns, pentru a-l reconstitui în beneficiul marelui public.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » INCREDIBIL! Un Picasso, ascuns sub o altă pictură Picasso