Antena Meniu Search
x

Valerică a fost împușcat de două ori, în cap, în Spania. El Paletas, asasinul românului, va plăti sute de mii de euro familiei

Valerică a fost împușcat de două ori, în cap, în Spania, chiar de Anul Nou. El Paletas, asasinul românului, va plăti sute de mii de euro familiei.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 22.07.2020, 17:47

Român ucis în Spania
El Paletas l-a executat fără remușcări pe Valerică - La Verdad
  • Valerică a fost executat în propria casă.
  • Familia lui s-a mutat din cartier, după crimă.

Un român a fost ucis cu sânge rece în Spania și ucigașul lui a fost condamnat la 22 de ani de închisoare și la plata unor despăgubiri uriașe pentru văduva lui Valerică G. și pentru cei doi copii ai acestuia.

Jose Torres, cunoscut sub porecla de El Paletas, l-a ucis cu două gloanțe trase în cap pe român, în ianuarie 2018, în orașul Alguazas din Murcia. Sentința impune pedeapsa pentru omor și pentru o altă infracțiune, de deținere ilicită de arme, la care trebuie să se adauge plata unei amenzi de 2.700 de euro pentru o infracțiune de daune, scrie La Verdad.

În ceea ce privește despăgubirile, sentința pronunțată de președintele juriului popular care a judecat faptele o stabilește la 112.000 de euro pentru văduvă și 130.000 pentru cei doi copii. Cea mai gravă fapte au constituit infracțiunea de omor, deoarece victima a fost împușcată fără să fi avut vreo șansă de apărare.

Juriul popular nu a considerat credibilă versiunea de apărare a lui El Paletas, care în timpul dezbaterii a declarat în mai multe rânduri că a tras focurile fără a viza o persoană sau un loc anume.

Pe acelaşi subiect

S-a întâmplat de 1 ianuarie 2018, la scurt timp după șase dimineața, pe strada San Luis, după o ceartă între un grup de români și un grup de romi spanioli. Au fost câțiva rezidenți care au dat alarma despre ceartă. Mai întâi a fost o încăierare, apoi au început să se audă împușcături.

Agenții Poliției Locale Alguazas s-au deplasat la locuința românului, precum și mai multe ambulanțe, dar acolo a fost găsit doar Valerică, care avea 49 de ani, deja decedat, și medicii nu au fost nevoiți să asiste pe nimeni altcineva. Victima a murit pe loc.

Asasinul este un spaniol de 27 de ani, de etnie „gitana”, dintr-un clan foarte cunoscut la nivel local, cu multiple antecedente, care a fugit de la locul faptei. Apoi s-a predat, la sediul Gărzii Civile, unde s-a prezentat însoțit de tatăl și fratele său.

În ceea ce privește originea luptei, primarul din Alguazas a subliniat că familia română s-a certat cu cea a lui José T. C. în noaptea de Revelion, pentru lovirea unei mașini, fără consecințe suplimentare sau vătămare corporală.

Mașina condusă de Jose, un Seat Leon, s-a ciocnit la 2 noaptea cu un Audi A6 condusă de un român. Incidentul a mobilizat numeroase forțe ale poliției și părea că situația se calmase. Cearta a avut ca rezultat însă o tragedie.

După crimă, familia română a părăsit cartierul, de teama represaliilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Valerică a fost împușcat de două ori, în cap, în Spania. El Paletas, asasinul românului, va plăti sute de mii de euro familiei