Antena Meniu Search
x

Variola maimuţei a fost depistată în alte două ţări. Cum au contractat virusul persoanele infectate

Variola maimuţei se răspândeşte în tot mai multe ţări din Europa şi nu numai. Elveţia şi Israel au confirmat, la rândul lor, cazuri de infectare cu acest virus. Astfel, numărul statelor care au depistat persoane cu variola maimuţei a ajuns la 14.

de Redactia Observator

la 22.05.2022, 15:04

Variola maimuţei, confirmată în 14 ţări
Variola maimuţei, confirmată în 14 ţări - Shutterstock

Israel şi Elveţia au confirmat în ultima zi cazuri de variola maimuţei, astfel că numărul ţărilor care au semnalat infecţia a ajuns la 14, relatează BBC. Ambele ţări au precizat că au identificat câte o persoană infectată, însă Israelul a menţionat că investighează şi alte cazuri suspecte. Israelianul infectat, un bărbat de 30 de ani, a revenit recent în Israel din vestul Europei cu simptomele infecţiei. Elveţia a confirmat infectată o persoană din cantonul Berna, care a contractat virusul prin contact apropiat în străinătate.

Zeci de cazuri de variola maimuţei în lume

Peste 80 de cazuri au fost confirmate anterior în Marea Britanie, Spania, Portugalia, Germania, Belgia, Franţa, Olanda, Italia, Suedia, SUA, Canada şi Australia, relatează news.ro.

Ca urmare a informațiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuți, județul Suceava, Ministerul Sănătăţii a precizat că pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau suspiciune de îmbolnăvire.

Variola maimuţei - simptomele bolii

Variola maimuţei este o infecţie virală cu simptome uşoare, precum febra, dureri de cap şi erupţii cutanate. În general, cei infectaţi se vindecă în câteva săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Variola maimuţei a fost depistată în alte două ţări. Cum au contractat virusul persoanele infectate