Antena Meniu Search
x

VIDEO. Rusia a testat cu succes racheta hipersonică Zircon. Putin susține că nu poate fi oprită de scuturile anti-rachetă ale SUA

Rusia a anunțat luni că a testat cu succes o rachetă hipersonică de croazieră Zircon, o un sistem de rachete de ultimă generaţie pe care președintele Vladimir Putin l-a numit fără egal în lume, relatează Reuters. 

de Redactia Observator

la 19.07.2021, 15:45

Ministerul Apărării din Rusia a declarat că racheta a fost lansată de pe Amiralul Gorshkov, o navă de război situată în Marea Albă și a călătorit cu o viteză de șapte ori mai mare decât cea a sunetului înainte de a atinge o țintă terestră de pe coasta Mării Barents la mai mult de 350 km distanță. "Caracteristicile tactice și tehnice ale rachetei Zircon au fost confirmate în timpul testelor", a spus ministerul. Rusia  susține că aceasta este mult prea rapidă pentru a putea fi interceptată de scuturile anti-rachetă ale SUA.

Unii experți occidentali au pus la îndoială cât de avansată este noua generație de rachete din Rusia, recunoscând în același timp că viteza, manevrabilitatea și altitudinea rachetelor hipersonice le face dificil de urmărit și de interceptat.

Rusia intenționează să adapteze sistemul de rachete Zircon la submarinele și navele de suprafață. „Sper că nimeni nu se va gândi să treacă linia roșie în relațiile lor cu Rusia. Noi stabilim unde este acea linie ”, a amenințat Putin în aprilie. 

Putin a anunțat o serie de noi arme hipersonice în 2018 într-unul dintre cele mai belicoase discursuri din ultimii ani, spunând că Rusia ar putea lovi aproape orice punct din lume și ar putea evita orice scut antirachetă construit în SUA.

În 2019, liderul rus a amenințat că va lansa rachete hipersonice de pe nave și submarine care ar putea să se ascundă în afara apelor teritoriale ale SUA dacă Statele Unite ar muta arme nucleare cu rază medie de acțiune în Europa. Washingtonul nu a desfășurat astfel de rachete în Europa, dar Moscova este îngrijorată de un astfel de scenariu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » VIDEO. Rusia a testat cu succes racheta hipersonică Zircon. Putin susține că nu poate fi oprită de scuturile anti-rachetă ale SUA