Antena Meniu Search
x

Video Vladimir Putin, singur la slujba de Crăciun pe rit vechi. E prima dată când preşedintele rus nu se alătură credincişilor în catedrala din Kremlin

Președintele rus Vladimir Putin a participat singur la slujba de Crăciun pe rit vechi, la Kremlin. În Ucraina, credincioşii au mers la slujbe în subsolurile bisericilor, uniţi cu un singur gând: să fie pace. Dar pacea încă nu se arată la orizont. Pe linia frontului bombardamentele continuă în ciuda armistiţiului promis de Putin.

de Redactia Observator

la 07.01.2023, 20:39

Vezi și

Singur în biserică la Liturghia de la miezul nopţii. Aşa a fost filmat de televiziunea de stat liderul de la Kremlin. Jurnaliştii ruşi spun că este prima dată în ultimii ani când preşedintele nu se alătură credincioşilor. Îmbrăcat cu un pulover alb cu guler înalt şi un sacou bleumarin, Vladimir Putin este filmat în timp ce îşi face cruce de mai multe ori.

Pentagonul a anunţat că trupele ucrainene vor începe antrenamentul pentru folosirea sistemului de rachete Patriot

În mesajul de Crăciun, Vladimir Putin a lăudat Biserica Ortodoxă Rusă pentru sprijinirea războiului. În Ucraina, preşedintele Volodimir Zelenski le-a urat Crăciun fericit celor care sărbătoresc pe rit vechi şi le-a promis cetăţenilor că împreună vor învinge forţele ruseşti. "Indiferent unde suntem acum - acasă, la serviciu, în tranşee, pe drum, în Ucraina sau peste hotare - familia noastră este mai unită ca niciodată. Prin curaj, statornicie, respect reciproc şi ajutor reciproc. Suntem uniţi de credinţa într-o singură victorie", a declarat Volodimir Zelenski.

După ce Lavra Peşterilor, cea mai veche mănăstire ortodoxă din Ucraina, a fost preluată de guvernul de la Kiev, Biserica Ortodoxă a Ucrainei a ţinut pentru prima dată slujba de Crăciun în acest lăcaş de cult, folosit anterior doar de Patriarhia Moscovei. Între timp, pe linia frontului confruntările continuă în ciuda armistiţiului promis de Vladimir Putin. Artileria Moscovei a lovit oraşul Bahmut şi doi oameni au pierit în atac. Localnicii din Donbas au participat la slujbele de Crăciun în subsolurile bisericilor, unde geamurile au fost baricadate cu saci cu nisip. O singură dorinţă îi uneşte pe oameni în zi de sărbătoare.

În Bucha, unul dintre oraşele devastate de război, oamenii au mers la biserică să se roage tot pentru pace. Între timp, Pentagonul a anunţat că trupele ucrainene vor începe antrenamentul pentru folosirea sistemului de rachete Patriot. Ucraina va primi două astfel de baterii, de la Statele Unite şi Germania. Anunţul a fost salutat de Kiev, mai ales că spionajul ucrainean susţine că Rusia va mobiliza pentru război alţi 500.000 de recruți începând cu ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin, singur la slujba de Crăciun pe rit vechi. E prima dată când preşedintele rus nu se alătură credincişilor în catedrala din Kremlin