Antena Meniu Search
x

Galerie foto Vulcanul Etna a erupt din nou cu putere. Tone de lavă au țâșnit prin gura de foc

Imagini spectaculoase au fost surprinse miercuri noaptea, în localitatea siciliană Zafferana Etnea, în timpul ce Vulcanul Etna arunca tone de lavă fierbinte în aer. Fotografiile au fost făcute la paroxism, atunci când erupția se manifestă cu intensitate maximă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 25.02.2021, 17:07

  • Erupția Vulcanului Etna din 24 februarie, surprinsă în imagini

Continuă spectacolul oferit de cel mai activ vulcan din Europa, Etna. Fiecare zi a adus noi erupții în Sicilia, iar mulți oameni se întreabă cât va mai putea susține vulcanul această serie remarcabilă.  Deși erupțiile par violente, ele nu reprezintă un pericol pentru localnici. De altfel, activitatea vulcanului este monitorizată de sute de ani, iar de atunci au fost înregistrate doar 77 de decese - și acestea ca urmare a faptului că victimele se aflau foarte aproape de gura de foc.

Chiar dacă lava iese cu putere, ea se scurge lent pe versanți, iar cei din apropiere au timp să se evacueze.

Ultimele erupții ale Vulcanului Etna îi uimesc și pe experți

Muntele Etna, cel mai activ vulcan din Europa, a uimit chiar și vulcanologii experimentați în ultimele zile. Erupţiile au luminat cerul sicilian în fiecare noapte, de cel puţin o săptămână.

De mai bine de o săptămână, Vulcanul Etna aruncă lavă, cenușă și roci vulcanice în mod regulat. Aeroportul Catania din apropiere s-a închis temporar, iar locuitorii orașului Pedara au filmat momentul în care în oraş a început să plouă cu pietre aruncate de vulcanul Etna. "Asta ne mai lipsea, coronavirusul nu era suficient", a scris un localnic din Pedara pe YouTube, publicând şi un videoclip din timpul erupţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Vulcanul Etna a erupt din nou cu putere. Tone de lavă au țâșnit prin gura de foc