Antena Meniu Search
x

Video Zeci de poliţişti răniţi lângă o clădire ocupată ilegal în Berlin. Indivizi mascaţi au înălţat baricde pe străzi 

Aproximativ 60 de poliţişti din Berlin au fost răniţi într-o adevărată bătălie dată cu cei care ocupau ilegal o clădire din partea de est a oraşului. Sute de indivizi mascaţi, unii instalaţi pe acoperiş, i-au bombardat cu pietre şi artificii pe poliţiştii veniţi să asigure paza clădirii înaintea unei inspecţii a pompierilor.

de Redactia Observator

la 17.06.2021, 08:45

Vezi și

Pe străzi erau înălţate baricade. Poliţiştii s-au retras dar au revenit cu forţe sporite şi tunuri cu apă, cu care au pus capăt revoltei. După reunificarea Berlinului, multe clădiri părăsite din cartierele de Est au fost ocupate de anarhişti şi tineri fără locuinţă.

Ulterior, ele au fost revendicate de foştii proprietari iar acum locatarii se tem că vor fi evacuaţi. 

Clădirea, ocupată din 1990, obiectul unei dispute de ani de zile

Clădirea, ocupată din 1990, face obiectul unei dispute de ani de zile între ocupanţii săi şi autorităţile municipale. Ea este considerată un loc de întâlnire al grupurilor de extremă-stânga. Tentativele de expulzare au condus în mod repetat la ciocniri cu poliţia.

După căderea Zidului Berlinului în 1989, blocuri întregi, abandonate în zona de est a capitalei, au fost ocupate de studenţi, tineri creativi, artişti sau activişti din Berlinul de Vest.

Sub presiunea pieţei imobiliare, multe dintre aceste clădiri au dispărut în ultimii ani, lăsând Berlinul fără o parte din identitatea sa boemă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Zeci de poliţişti răniţi lângă o clădire ocupată ilegal în Berlin. Indivizi mascaţi au înălţat baricde pe străzi