Antena Meniu Search
x

Video Asfaltare pe zăpadă, într-o comună din Vâlcea. Martor: "Mă interesează binele, banul cetăţeanului intră pe şanţuri"

Imagini incredibile au fost surprinse pe un drum comunal din judeţul Vâlcea. Chiar dacă ningea, maşinile unei firme private turnau asfalt peste stratul de omăt proaspăt depus.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 27.12.2021, 18:24

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Chiar dacă iarna a pus stăpânire pe mai multe regiuni din țară, munca pe unele șantiere nu s-a oprit, iar asfaltul a fost turnat peste proaspătul depus strat de zăpadă. Imaginile au fost surprinse pe un drum din localitatea Mateeşti. Pe acestea se poate observa cum o maşină toarnă mixtură asfaltică, chiar dacă pe jos era depus strat de zăpadă.  

Toată lucrarea s-a făcut pe parcurusul zilei, iar oamenii care au trecut prin zonă s-au arătat indignaţi de situaţie şi au trimis imaginile pe Fii Observator. De cealaltă parte, şeful de echipă se enervează atunci când vede că unul dintre trecători îi filmează oamenii care asfaltează drumul.

Ce spun specialiștii despre turnarea asfaltului pe vreme rea

Condițiile în care ar trebui să se toarne asfaltul nu sunt stabilite nici de muncitori, nici de șefii de echipă, nici de ingineri şi nici de primari. Ele sunt descrise într-un set de reguli numite ”normative”, care are putere de lege. În cazul asfaltului, normativul în vigoare datează din noiembrie 2017.

În respectivul document, se menționează: "Asfaltul se toarnă când nu bate tare vântul și când pe jos e uscat. Dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite simultan, muncitorii ar trebui să aștepte îmbunătățirea vremii, nu să se apuce de turnat asfalt."

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Fii Observator » Asfaltare pe zăpadă, într-o comună din Vâlcea. Martor: "Mă interesează binele, banul cetăţeanului intră pe şanţuri"