Antena Meniu Search
x

Video "De 3 ore stăm aici. Lumea e moartă de foame". Coşmarul pasagerilor blocaţi cu trenul în câmp, pe caniculă, fără apă sau explicaţii

Un coşmar! Asta au trăit pasagerii unui tren care circula pe ruta Craiova-Bucureşti şi care a rămas trei ore blocat în câmp. Totul, din cauza unei defecţiuni la locomotivă. Bătrâni, copii, oameni bolnavi, dar şi persoane care urmau să plece în vacanţă, cu toţii au rămas fără apă, fără mâncare şi au îndurat temperaturi insuportabile. Acum, oamenii sunt decişi să ceară despăgubiri. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 20.07.2022, 14:06

Vezi și

"S-a rupt pantograful la locomotivă. Lumea stă în soare, în căldură. Cu copii. Lumea cu copii după ei. Stăm de o oră. Nimeni nu ne spune nimic", povesteşte un călător. "De trei ore stăm aici. Ar trebui să ne trimită apă. Câte un covrig, ceva ... Nu ştiu, la lumea asta care e moartă de foame", spune o femeie. "A! Şi în plus de asta ar trebui să ne dea şi banii înapoi pe bilete. Nu ne dau banii înapoi, dar măcar să ne aducă o sticlă de apă, să bem şi noi că murim până la Bucureşti". "Din câte am înţeles eu s-a cerut apă, însă au spus că nu au documentaţie pentru aşa ceva. Voi face o sesizare scrisă şi voi cere să fiu despăgubit", promite un bărbat. 

Tren de călători blocat 3 ore în câmp, la Craiova

"În această dimineaţă, la ora 5, trenul a pornit de la Târgu Jiu în direcţia Bucureşti Nord. Trebuia să ajungă la destinaţie la ora 10:30. Călătoria a decurs bine până la Craiova, unde oamenii s-au pus în mişcare către destinaţie cu doar trei minute întârziere. Nu au ajuns, însă, prea departe: la un sfert de oră, s-au trezit opriţi în mijlocul câmpului. Au aflat că este vorba despre o defecţiune tehnică la sistemul de alimentare cu energie electrică. Nu a mai funcţionat nici instalaţia de aer condiţionat, iar în scurt timp aerul a devenit irespirabil în vagoane. Oamenii au fost nevoiţi să iasă afară, în soare. Au aşteptat mai bine de trei ore, timp în care unii au cerut disperaţi să li se ofere o soluţie, să fie transportaţi sau să li se ofere un alt mijloc de transport în comun", spune Cristina Oprea, reporter Observator.

"Printre călători se aflau bătrâni, bolnavi, oameni cu copii mici sau persoane care mergeau în vacanţă sau spre locul de muncă, în străinătate. Mulţi dintre ei au pierdut avioanele şi trenurile cu care urmau să ajungă, mai departe, la destinaţie şi revolta lor este justificată. Nu au primit niciun răspuns de la CFR, iar prin asta a trecut şi echipa Observator. Reprezentanţii Căilor Ferate Române nu au oferit o explicaţie nici până la ora transmiterii acestei ştiri", transmite Cristina Oprea, reporter Observator.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Fii Observator » "De 3 ore stăm aici. Lumea e moartă de foame". Coşmarul pasagerilor blocaţi cu trenul în câmp, pe caniculă, fără apă sau explicaţii