Antena Meniu Search
x

Video Elevă bătută cu sălbăticie şi umilită de mai mulţi băieţi, pe holul unei şcoli din Prahova. Ceilalţi colegi s-au amuzat pe seama situaţiei

Legea junglei se învaţă în şcolile din România. Ne-o dovedesc zi de zi mesajele pe care le primim de la dumneavoastră, telespectatorii, deopotrivă elevi şi părinţi, pe Fii Observator. Avem imagini şocante din Prahova unde o elevă este călcată în picioare, la propriu, de colegii ei. Iar la Timiş, un profesor predă lecţia pumnului până la sânge. Este încă o dovadă că legea antibullying există doar pe hârtie, la fel şi comisiile de specialitate care ar trebui să supravegheze şi să apere copiii. Vă avertizez că imaginile au un puternic impact emoţional.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 09.06.2021, 20:04

Vezi și

O bătaie soră cu moartea. Asta primeşte o adolescentă de la colegii ei chiar pe holul şcolii. Fata este lovită crunt de mai mulţi băieţi, iar când un alt copil încearcă să îi oprească, este împins din "ring".  Scena s-a întâmplat la Şcoala din satul Diteşti, judeţul Prahova. Bătaia durează câteva minute, timp în care niciun profesor nu intervine! Iar ceilalti elevi se amuză şi filmează. 

Altă unitate de învăţământ, aceeaşi poveste: Un elev din Timiş a ajuns acasă cu capul spart, după ce a fost bătut de directorul şcolii

Mai grav este că, în multe cazuri, profesorii sunt cei care predau lecţia pumnilor. Un elev din Timiş a ajuns acasă cu capul spart după ce a fost bătut de directorul şcolii. 

Bunica băiatului bătut de director: I-a dat un pumn în cap, i-a spart capul. Copilul - nepotul meu, că eu sunt bunica - şi la celălalt i-a dat o palmă. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Dar de ce doamnă? Doar că nu i-a găsit în clasa lor?

Bunica băiatului bătut de director: Nu a început ora, de ce nu a fost la clasa unde fac ora? De aia i-a bătut.  

Profesorul neagă bătaia. 

Adrian Ionescu, directorul scolii din Bethausen: Eu vă spun că nu s-a întâmplat nimic. 

Reporter: E un copil cu capul spart. 

Adrian Ionescu, directorul scolii din Bethausen: Da, doamnă, e un copil cu capul spart care luni a fost la şcoală de la ora 8 la ora 2, a plecat acasă cu microbuzul, nu a avut nicio problemă.

E anchetă la şcoala, iar poliţia cercetează acum profesorul pentru loviri şi alte violenţe. Din păcate, asta se întamplă doar după ce cazurile cele mai grave apar la televizor sau pe Internet. În Capitală, tatăl unui elev de liceu a povestit în exclusivitate pentru Observator cum băiatul lui este umilit de mulţi ani la Liceul Emil Racoviţă. 

''Tu ar trebui să imi pupi picioarele ca să te mai primesc la ore, tu nu eşti şmecher, eşti prost, eşti o femeie...copilul meu a avut de suferit din cauza doamnei diriginte.'' 

Diriginta recunoaşte cu nonşalanţă că foloseşte un limbaj mai dur. Şi părinţii, şi elevii ar face bine să se obişnuiască. 

Părinte: Să va pupe picioarele ca îl mai primiţi la ora. Nu o fi înţeles bine...

Profesor: Exact asta a fost expresia, de asta si zic, vorbeşte şi ştie foarte bine! Iar m-a enervat semestrul ăsta şi l-am dat afară. 

Tatăl a depus plângere şi la Inspectorat, şi la Minister, dar nu a primit răspuns. În România, există legea bullyingului, cu norme de aplicare aprobate în urmă cu fix un an. Conform legii, în fiecare şcoală ar trebui să existe o comisie care să prevină violenţele. Doar că şcoala românească funcţionează mai mult după legea junglei decât după legea antibullying. 

''Există comisie? 

Nu, nu ştiu...'' 

Ministrul Sorin Cîmpeanu promite mai multe controale în cele mai multe şcoli din ţară după ce un elev s-a aruncat de la geam în Capitală după şicanele colegilor. Inspectorul şcolar general a fost demis după ce a catalogat incidentul drept o "joacă de copii". Corpul de control încă face verificări în acest caz.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Fii Observator » Elevă bătută cu sălbăticie şi umilită de mai mulţi băieţi, pe holul unei şcoli din Prahova. Ceilalţi colegi s-au amuzat pe seama situaţiei