Antena Meniu Search
x
LIVE

Video În 2018, elevul care s-a aruncat pe geamul unei şcoli din Bucureşti a scris pe un desen că e speriat. Sorin Cîmpeanu: "Pur și simplu cerea ajutor"

Ministrul Educației a făcut noi declaraţii despre cazul elevului care s-a aruncat pe geamul unei şcoli din Bucureşti, prezentat exclusiv la Observator. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, ultima evaluare a copilului a fost făcută de un consilier în 2018, pe baza unui desen în care băiatul a scris "Sunt speriat".

De Veronica Micu la 09.06.2021, 07:26
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei
În 2018, elevul care s-a aruncat pe geamul unei şcoli din Bucureşti a scris pe un desen că e speriat. Sorin Cîmpeanu: Pur și simplu cerea ajutor - Observatornews.ro

Sorin Cîmpeanu a declarat că, în cazul elevului care s-a aruncat pe geam, la Școala George Bacovia din Capitală, nu părinții au fost cei care au sesizat autoritățile.

„Cazul de la <George Bacovia> nu a fost semnalat de către părinți. Mai mult decât atât, părinții nu au depus o sesizare, am încercat astăzi să îi contactez și să-i invit la o discuție, n-au răspuns, am primit însă un mail pe care mi-e greu să-l cataloghez... Am adresa părinților înregistrată oficial la Ministerul Educației. (...) Înțeleg că au depus o mărturie că dirigintele, profesorii, directorul au făcut tot ce se putea face și că nu puteau să preîntâmpine un astfel de gest, asta este esența mesajului”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

A scris pe un desen: "Sunt speriat"

Potrivit ministrului, ultima evaluare a elevului a fost făcută de consilier în 2018, pe baza unui desen în care copilul a scris „Sunt speriat”.

Pe acelaşi subiect

„Ultima evaluare pe care consilierul a putut-o demonstra Corpului de control al ministrului a fost din 2018, în care am văzut un desen, în care acel copil în 2018 pur și simplu cerea ajutor. Un copil care avea 9 ani care scrie <Sunt speriat> și un desen foarte sugestiv. Cred eu, cu pregătirea inginerească a mea, că trebuia să dea de gândit consilierului, că trebuia să fie în ateția consilierului.

Am primit mărturii de la elevi și părinți ai unor elevi care sunt în școală sau s-au mutat din acea școală din motive de bullying, care, nu s-a încheiat încă analiza corpului de control, nu vreau să mă antepronunț, dar pe mine m-au convins că acele lucruri se întâmplă nu de săptămâna trecută, se întâmplă de mult timp”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei emisiuni TV.

Ministrul a precizat că este nevoie de mai multă educație în acest sens în beneficiul elevilor, dar și în beneficiul profesorilor și părinților: „Am văzut cum înalți responsabili din educație iau în ușor, catalogând o simplă joacă faptul că un elev s-a aruncat de pe fereastră de la etajul 1. Sunt mai mulți care au această predispoziție și atunci când văd umilința la care sunt supuși alți elevi nu le acordă atenția cuvenită”.

Sorin Cîmpeanu a mai spus, potrivit Mediafax, că, în urma controlului făcut la școală, vor fi luate măsurile care se impun, inclusiv sesizarea altor instituții, cum ar fi Protecția Copilului.

Un elev bătut și umilit de colegi s-a aruncat de la etaj, la Şcoala George Bacovia din Bucureşti

Reamintim că un elev de clasa a şasea din Bucureşti a vrut să-şi pună capăt vieţii chiar la şcoală.

Cazul a fost prezentat în exclusivitate de Observator.

Băiatul ar fi fost jignit şi bătut constant, iar profesorii ar fi tratat situaţia ca pe o joacă de copii. 

”O joacă obişnuită. Ce sa va zic...a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev. Pur si simplu a fugit şi a sarit pe geam. Șocant”, a spus Ionel Pușcaș, inspector general ISMB.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » În 2018, elevul care s-a aruncat pe geamul unei şcoli din Bucureşti a scris pe un desen că e speriat. Sorin Cîmpeanu: "Pur și simplu cerea ajutor"