Antena Meniu Search
x

Video Haos în Italia: Sute de mașini avariate, după un "bombardament" cu grindină uriașă. "Un dezastru, delir ce era acolo!"

Sute de maşini distruse, ambuteiaje kilometrice şi zeci de tamponări. Câteva minute de grindină au adus haosul în nordul Italiei. Bucăţile de gheaţă au avut şi mărimea unei mingi de tenis. Prinşi sub bombardamentul de gheaţă, mai mulţi şoferi români au trăit momente de panică.

de Redactia Observator

la 27.07.2021, 20:17

Vezi și

Încolonate, la ieşirea de pe autostradă, aproape de Milano, sute de maşini arată ca şi cum ar fi trecut printr-un bombardament. Au parbrizele distruse şi caroseria deformată. O ploaie cu gheaţă de câteva minute a avut efectul unui tsunami.  Daniel Ionuţ, un şofer român stabili acolo a trăit pe viu furia naturii, la volanul unui camion. "Un dezastru, delir ce era acolo. Într-un sfert de oră a făcut ravagii", a povestit Daniel

Este un miracol că bilanţul nu e mai grav. Orbiţi de bucăţile de gheaţă care au căzut din cer, şoferii au oprit în mijlocul autostrăzii şi s-au produs chiar şi câteva ciocniri.  Grindina a avut chiar şi 10 centimetri. Îngroziţi, oamenii au fotografiat gheaţa şi au postat imaginile pe internet.  "Grindina era cât oul de găină. A durat vreo 7, 8 minute cred Eu nu eram pe autostradă, eram într-o parcare privată", a mărturisit Alexandru.

Natura s-a dezlănţuit şi în Grecia

Tot nordul Italiei a fost afectat. În Lombardia, grindina a fost însoţită de o furtună violentă care a smuls copacii din rădăcini şi a doborât o macara peste un bloc de locuinţe. 24 de oameni care locuiau în imobil au fost evacuaţi, dar nu există victime. Tot aici, un oraş a fost inundat după ce râul umflat de ploile torenţiale s-a revărsat pe străzi. 

În sud, în schimb, Sardinia arde. 7500 de pompieri luptă cu flăcările care au ars deja 20.000 de hectare de vegetaţie. Provocate de canicula şi înteţite de vântul puternic, incendii puternice de vegetaţie au izbucnit şi în Grecia care este, de azi, sub influenţa unui val african de caniculă. Ministerul Afacerilor Externe a emis un avertisment de călătorie pentru turiştii români. Este cod roşu de caniculă. De astăzi, timp de 10 zile, temperaturile vor depăşi 40 de grade.  Se aşteaptă chiar 44 de grade. Autorităţile fac apel la prudenţă maximă. În 1987, un val de caniculă a ucis 1.300 de oameni în Grecia.  

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Fii Observator » Haos în Italia: Sute de mașini avariate, după un "bombardament" cu grindină uriașă. "Un dezastru, delir ce era acolo!"