Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Staţiunea de pe litoralul românesc invadată de meduze: "Dacă te atinge, te pişcă ca urzica"

Minivacanţa trece, turiştii rămân. Doar că, pe litoral, sunt nevoiţi să împartă plaja cu meduze şi alge. În plus, unii proprietari de hoteluri au uitat că au promis să reducă tarifele după Sfânta Maria.

de Andreea Filip

la 21.08.2024 , 10:06

Este peisajul în care peste 100.000 de oameni îşi petrec vacanţa pe litoral. La mal, marea e plină alge verzi, gunoaie şi meduze. "Cu tentaculele astea mov dacă te atinge la piele te pişcă ca urzica. E ca o gelatină. Dar săracele sunt prea multe", arată o femeie.

Alge şi meduze pe litoral

Covorul de alge se îngroaşă pe măsură ce înaintezi spre Năvodari şi se întinde tot mai mult pe plajă. Apa nefiresc de caldă a favorizat înmulţirea extremă a plantelor acvatice.

Vezi și

"O explozie algală e firească, temperatura e favorabilă, nutrienţii există dintotdeauna. Încă nu a început vântul de sud. Apa din larg, care va înlocui această apă încălzită de la mal, plină cu vietăţi marine, plante, care vor fi înlocuite de o apă mai sărată, mai rece, mai săracă în oxigen şi în vietăţi", explică Adrian Bîlbă, doctor în ştiinte.

Pe acelaşi subiect

Turiştii se strecoară, însă, printre alge şi meduze - îşi văd de vacanţă. "Nu mă aşteptam să rămână chiar aşa de multă lume după vacanţa de Sf. Maria. Se simte o creştere de vreo 15-20 % în aceeaşi perioadă", spune Răzvan Chițan, administrator plajă Mamaia.

Hotelierii îşi freacă mâinile de bucurie în faţa vârfului de sezon prelungit. "După ce s-au eliberat camerele de Sf. Mărie, am fost asaltaţi la recepţie de foarte mulţi turişti fără rezervare şi am avut un grad de ocupare de 100%. Şi avem în continuare", spune Iolanda Nanu, manager hotel.

Turiştii care vor să se relaxeze şi altfel pot opta pentru resorturile cu piscină. Tarifele pornesc de la 700 lei pe noapte şi nu au grija meselor de dimineaţă până seara. Rămâne însă grija preţurilor. În faţa valului de turişti, unii hotelieri şi-au amânat promisiunea de a face ieftiniri după minivacanţa de Sfânta Maria.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Fii Observator » Staţiunea de pe litoralul românesc invadată de meduze: "Dacă te atinge, te pişcă ca urzica"