Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Staţiunea în care o ciorbă este 19 lei, iar berea 7 lei. Turiştii au luat-o cu asalt deoarece e mai ieftină decât Mamaia sau Vama Veche

Minivacanţa de Sfânta Marie s-a încheiat şi mulţi turişti care şi-au petrecut zilele libere la mare s-au îndreptat astăzi spre case. Înainte de a pleca însă la drum, au mai luat o porţie de soare şi au petrecut până în ultima clipă pe plajă. Pentru cei care şi-au legat minivacanţa de concediu, distracţia continuă. De mâine, cel puţin teoretic, nu va mai fi la fel de aglomerat.   

de Andreea Filip

la 18.08.2024 , 19:25

În Costineşti, turiştii au venit de la primele ore ale dimineţii pentru a profita din plin de ultima zi de minivacanţă. "Cu salteaua, cu tovarăşi, cu prieteni, mai o băutură, mai o aia". La orele prânzului, plaja din Costineşti este în continuare plină. Dacă pentru unii, concediul s-a încheiat, alţii sunt mai norocoşi şi îşi prelungesc zilele la mare, pentru că vremea este perfectă de plajă.

În acest sezon estival, Costineşti a fost cea mai aglomerată staţiune. "Tot timpul e aglomerat la Costineşti. Ieri, în orice moment al zilei avem cel puţin o mie de persoane numai pe sectorul meu în apă. Acum sunt 1200 în apă de aici până după foişor. Sfătuim toţi turiştii să stea până în limita geamandurii şi să ne asculte sfaturile", a declarat Cătălin Dogaru, salvamar Costineşti. 

Turiştii spun că vin aici pentru că preţurile sunt mai accesibile decât la Mamaia sau Vama Veche. De exemplu, o limondă costă 10 lei, o bere între 7 şi 9 lei, iar un frappe 20 de lei. Şi mâncarea e mai ieftină. Ai însă de aşteptat câteva zeci de minute la coadă pentru a comanda. "De la 19-21 de lei o ciorbă, al 15-16 lei o garnitură, 28-30 de lei o friptură", spune Georgeta Kreici, administrator cantină. 

Vezi și

Reporter: Care e bugetul pentru vacanţă?

Turişti: 10.000 de lei.

Reporter: Cât aţi găsit cazare?

Turişti: 290 de lei pe noapte. 

Reporter: Şi mesele cât mai costă?

Turişti: Cheltuim undeva la 6-7 milioane.

De mâine staţiunile de la malul mării nu ar mai trebui să fie la fel de aglomerate ca în ultima perioadă, pentru că vârful sezonului estival tocmai s-a încheiat. În plus, şi preţurile vor începe să scadă, cu 10-15% în perioada următoare.

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Declinul demografic se accentuează. Este necesară intervenţia statului pentru stimularea creşterii natalităţii?
Observator » Ştiri economice » Staţiunea în care o ciorbă este 19 lei, iar berea 7 lei. Turiştii au luat-o cu asalt deoarece e mai ieftină decât Mamaia sau Vama Veche