Antena Meniu Search
x

Foto Ţeapa luată de un tânăr de 21 de ani din Timiş, după un anunţ de angajare în Germania. S-a trezit pe drumuri şi fără bani de întoarcere

La 21 de ani şi cu puţine posibilităţi financiare, românul s-a lăsat păcălit de un anunţ de angajare. Aşa că a luat calea străinătăţii. I s-a promis că va lucra într-un abator şi că va fi plătit săptămânal. Însă după două săptămâni, tânărul din comuna Dumbrăvița, judeţul Timiş, nu a primit nimic.

de Monica Palade

la 21.02.2023, 16:32

Ţeapa luată de un tânăr de 21 de ani din Timiş, după un anunţ de angajare în Germania
Ţeapa luată de un tânăr de 21 de ani din Timiş, după un anunţ de angajare în Germania - Facebook

Toţi banii cu care plecase s-au terminat, iar acesta s-a trezit într-o situaţie disperată. Nu mai avea bani nici de mâncare, iar pentru revenirea în ţară nici nu se putea pune problema. Disperat, a cerut ajutorul unui poliţist, care s-a mobilizat şi a făcut tot posibilul să îl ajute să revină în ţară.

Ţepuit cu un loc de muncă

„Un tânăr de 21 de ani îmi scrie în privat și îmi cere ajutorul. Acum două săptămâni a ajuns în Germania să muncească după ce a găsit un anunț pentru angajare pe Olx într-un abator. Deși ar fi trebuit să primească banii săptămânal pentru munca depusă, s-a trezit că totul este o mare țeapă și a rămas pe drumuri. Nu mai are niciun ban și-mi povestește că nu a mâncat nimic de ieri dimineață. A reușit să-mi scrie mie pe pagină fiindcă a găsit o adresă de wi-fi. Roaming nu are pe telefon, nu poate suna și nu poate fi sunat. Dar vă poate răspunde la mesaje că are internet. Cu acordul lui voi lăsa profilul de Facebook în comentarii și adresa unde poate fi găsit. Tânărul vrea doar să ajungă înapoi acasă în România, în comuna Dumbrăvița din județul Timiș. Momentan se află pe lângă orașul Lützenhardt de pe lângă Stuttgart. Cum poate fi ajutat?“, a postat poliţistul pe pagina sa de Facebook. În scurt timp, comunitatea s-a mobilizat, iar tânărul păcălit se află acum în drum spre România.

„În final, foarte multă lume s-a oferit să-l ajute și băiatul se va întoarce înapoi în țară. Ba chiar a primit și ceva bănuți pe contul lui de Revolut și a alergat până la un peco că era sătul de foame”, a revenit ulterior poliţistul cu o declaraţie.

Victima ne-a scris pe platforma Fii Observator pentru a-i face publică povestea şi pentru a-i mulţumi omului legii pentru ajutorul oferit. „El împreună cu comunitatea lui s-au mobilizat să mă ajute să pot ajunge în România după o ţeapă luată în Germania la un loc de muncă”.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Fii Observator » Ţeapa luată de un tânăr de 21 de ani din Timiş, după un anunţ de angajare în Germania. S-a trezit pe drumuri şi fără bani de întoarcere