Antena Meniu Search
x

Idei de cadouri pentru pisica ta

Odată ce ai făcut loc un viața ta unei pisici, ea devine un membru al familiei. Și ca oricare dintre aceștia, se va bucura atunci când va primi cadouri din partea ta.

de Redactia Observator

la 10.02.2020, 15:42

Cadouri pentru pisica ta
Idei de cadouri pentru pisica ta - Unsplash

Odată ce ai făcut loc un viața ta unei pisici, ea devine un membru al familiei. Și ca oricare dintre aceștia, se va bucura atunci când va primi cadouri din partea ta. Fie că e vorba de o sărbătoare sau pur și simplu vrei să îi aduci o bucurie, există multe variante din care poți alege.

Paturi/culcuș

Pisicilor le place să aibă un culcuș al lor, în care să se retragă atunci când doresc, așa ca acest cadou este binevenit încă de când sunt puiuți. Poți să mai schimbi modelul în timp sau chiar să îi iei mai multe, diferite. Există paturi în diverse forme și mărimi (inclusiv în forme de căsuță sau de gogoașă), culcușuri care se agață de calorifer pentru a fi aproape de căldură, sau chiar hamace. Orice variantă alegi, dacă e călduros și pufos, probabil că va fi un cadou primit cu bucurie. 

Jucării

Nu doar copiii, ci și pisicile se bucură atunci când primesc jucării în dar. Poți să testezi mai multe tipuri de jucării, să vezi care sunt cele mai potrivite pentru pisica ta. Poți achiziționa jucării impregnate cu iarba mâței, ca să te asiguri că iei ceva pe placul ei. Atenție mare să nu conțină alte chimicale sau materiale care i-ar putea dăuna. Citește întotdeauna cu atenție etichetele și achiziționează jucării doar de la magazine de încredere. O altă variantă de cadou sunt jucăriile interactive cu mâncare. Aceasta îi poate aduce o distracție în plus pisicii tale, care trebuie să “vâneze pentru mâncare”. În plus, o va ajuta să se mențină într-o formă fizică bună, pentru că aceste jucării interactive determină pisicile să mănânce mai lent și să depună și efort. 

Haine

Chiar dacă pisicile nu ies afară la fel de mult precum câinii, nu înseamnă că nu le poți oferi hăinuțe, mai ales la anumite ocazii speciale. Iarna poți opta pentru haine groase pentru pisici, care să le țină de cald, iar pentru Crăciun găsești costumașe specifice, de ren sau de Moș Crăciun, dacă vrei ca și pisica ta să se bucure de spiritul sărbătorilor.

Recompense

Recompensele și delicatesele oferite în paralel cu mesele principale vor fi întotdeauna un cadou apreciat de pisica ta și o dovadă clară de afecțiune. Alege întotdeauna recompense pentru pisici care să fie echilibrate nutrițional, chiar dacă sunt mai scumpe. Cele ieftine, care conțin multe ingrediente chimice adăugate pot deregla sistemul digestiv al animăluțului. De asemenea, ai grijă să micșorezi cantitatea de hrană primită în zilele în care îi oferi și recompense, pentru a combate riscul luării în greutate. Dacă nu ești sigur ce fel de recompense să îi oferi pisicului tău, întreabă un veterinar. 

Stație pentru ascuțit gheruțele

Pisicilor le place foarte mult să zgârie și au și nevoie să zgârie pentru a-și ascuți ghearele, astfel că vine instinctual. Ca să eviți ca pisoiul tău să facă asta pe uși sau fotolii, poți să îi iei cadou o stație special concepută pentru asta. Și aici există mai multe modele din care poți alege, unele verticale, altele orizontale, în funcție de preferințele pisicii, dar ce e important este să fie foarte stabilă (ca să nu se dărâme) și suficient de înaltă (minim înălțimea pisicii atunci când se întinde)

Cu puțină atenție atunci când faci achizițiile, îi poți cumpăra pisicii tale o varietate de cadouri care să o facă fericită și să vă îmbunătățească și conviețuirea în casă pentru mulți ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Idei de cadouri pentru pisica ta