Antena Meniu Search
x

O femeie a încercat să-şi vândă bebeluşul nou-născut cu 4.900 de lire pentru a plăti tratamentul mamei sale

O tânără de 24 de ani a recurs la gestul extrem de a-şi vinde bebeluşul de-abia născut pentru a face rost de bani. Cele 4.900 de lire sterline ar fi ajutat la plata tratamentului pentru mama femeii.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 16.11.2020, 17:05

Bebeluş în cărucior în drpetul unei femei cu cătuşe care ţine în mână bani
O femeie a încercat să-şi vândă bebeluşul nou-născut cu 4.900 de lire pentru a plăti tratamentul mamei sale - iStock | Getty Images
  • Valentina s-a lăudat inclusiv că ar putea găsi alţi bebeluşi pe care să îi vândă pe internet.
  • Există o creștere a femeilor din Rusia care își vând copiii comparativ cu anii anteriori

Valentina Makukha, în vârstă de 24 de ani, din Ucraina, a fost reţinută de poliţie şi riscă până la 5 ani de închisoare, după ce a încercat să îşi vândă nou-născutul. Autorităţile sunt însă îngrijorate din cauza pandemiei de coronavirus, menţionând că întreaga situaţie aduce disperare în jurul oamenilor dacă mamele ajung să îşi vândă propriii copii pentru a face rost de bani să se întreţină pe ele sau pe ceilalţi membri ai familiei.

Militanții pentru drepturile copilului au descoperit încercările Valentinei de a-și vinde bebelușul pe internet și au încercat să o oprească. Femeia a rămas neclintită, fără vreun semn de îngrijorare că bebeluşul ar putea ajunge în mâinile traficanților, spunând doar că are nevoie de bani pentru a-şi îngriji mama.

Poliția a reținut-o rapid la scurt timp după aceea, potrivit Mirror.

Valentina s-a lăudat inclusiv că ar putea găsi alţi bebeluşi pe care să îi vândă pe internet, cererea cumpărătorilor fiind una uriaşă.

„Am un doctor pe care îl cunosc. El mă poate ajuta la găsirea copiilor. Nu ar exista probleme cu „produsul”. Mamele nasc fără documente, iar bebeluşilor nu li se va simţi lipsa”, a spus ea unei persoane pe care o credea ca fiind un potențial cumpărător.

Într-un caz anterior, o femeie de serviciu pe nume Chechena, în vârstă de 30 de ani, mamă a trei copii în, a recunoscut că și-a vândut fiul nou-născut pentru 250 de lire sterline în Krasnoyarsk.

„A recunoscut sincer că a predat copilul pentru bani unui cuplu fără copii pe care l-a cunoscut cu ceva timp înainte”. A declarat Daria Gribkova, purtător de cuvânt al poliţiei.

A folosit banii pentru a cumpăra haine și dulciuri pentru copiii ei.

Oleg Melnikov, de la organizaţa non profit anti-sclavie Alternativa, a declarat că există o creștere a femeilor din Rusia care își vând copiii comparativ cu anii anteriori, menţionând că toate îşi explică motivele din cauza dificultăţilor financiare, mai ales datorate de pandemie.

„Știm că acești copii nu au nicio șansă să obțină documente legale. Vor ajunge în mâinile cerșetorilor de pe străzi sau pedofili. Nu există o a treia opțiune pentru ei.”, a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O femeie a încercat să-şi vândă bebeluşul nou-născut cu 4.900 de lire pentru a plăti tratamentul mamei sale