Antena Meniu Search
x

TRIO FORMIDABIL la RIO 2016: Usain Bolt, Simone Biles şi Michael Phelps intră în istorie

Michael Phelps, Usain Bolt sau Simone Biles sunt câţiva dintre sportivii care vor rămâne în istorie, după evoluţiile de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Michael Phelps, Usain Bolt sau Simone Biles sunt câţiva dintre sportivii care vor rămâne în istorie, după evoluţiile de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Michael Phelps, în vârstă de 31 de ani, a câştigat la Rio de Janeiro cinci titluri olimpice, la 200 metri fluture, cu ştafeta SUA de 4x200 metri liber, cu ştafeta de 4x100 metri liber, 200 metri mixt şi cu ştafeta de 4x100 metri mixt. El a obţinut şi o medalie de argint în proba de 100 metri fluture. În total, cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice are în palmares 28 de medalii: 23 de aur, trei de argint şi două de bronz.

Usain Bolt a câştigat titlul olimpic la 100 de metri, la 200 metri şi la 4x100 metri, la Rio de Janeiro. Bolt, care mai are aceste titluri la Beijing şi Londra, se alătură lui Carl Lewis şi Paavo Nurmi, de asemenea campioni olimpici de nouă ori.

Gimnasta americană Simone Biles a câştigat aurul cu echipa Statelor Unite, la individual compus la sărituri şi sol. Nu se mai întâmplase acest lucru în gimnastica olimpică de 32 de ani, de la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984, când Ecaterina Szabo (România) reuşea această performanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » TRIO FORMIDABIL la RIO 2016: Usain Bolt, Simone Biles şi Michael Phelps intră în istorie