Antena Meniu Search
x

FRF a respins apelurile echipelor Dinamo şi UTA Arad de reducere a sancţiunilor. Câinii roşii rămân fără fani patru etape

Comisia de recurs a Federaţiei Române de Fotbal a respins, în şedinţa de marţi, apelurile formulate de cluburile Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, de reducere a sancţiunilor dictate de Comisia de disciplină în urma violenţelor de la meciul direct de pe stadionul Arcul de Triumf.

de Redactia Observator

la 09.04.2024, 16:24

FRF a respins apelurile echipelor Dinamo şi UTA Arad de reducere a sancţiunilor. Câinii roşii rămân fără fani patru etape - Hepta

Atât Dinamo, cât şi UTA Arad vor avea posibilitatea să atace decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

"Întrunită marţi, 9 aprilie 2024, Comisia de Recurs din cadrul FRF a luat următoarele hotărâri:

AFC UTA Arad vs. CDE a LPF - Sancţiune disciplinară - Respinge recursul ca nefondat. Definitivă şi executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 09.04.2024, în şedinţă nepublică, la sediul LPF. SC Dinamo 1948 SA vs. CDE a LPF - Sancţiune disciplinară - Respinge recursul ca nefondat. Definitivă şi executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 09.04.2024, în şedinţă nepublică, la sediul LPF", se arată în decizia comisiei, publicată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Cluburile Dinamo Bucureşti şi UTA Arad au fost sancţionate drastic, la 27 martie, de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal să dispute fiecare patru meciuri fără spectatori, în urma incidentelor de la meciul direct din etapa a 30-a a Superligii.

Pe acelaşi subiect

Totodată, cele două cluburi au fost amendate cu câte 100.000 de lei. Astfel, niciuna dintre cele două echipe nu va mai juca în acest play-out cu spectatori pe teren propriu.

Partida Dinamo - UTA Arad, scor 1-0, din etapa a 30-a a Superligii, ultima a sezonului regulat, a fost marcată de incidente între suporteri. Startul partidei a fost amânat din cauza materialelor pirotehnice aruncate pe suprafaţa de joc şi a unor bătăi între suporterii dinamovişti şi cei de la UTA Arad, ajutaţi de cei ai echipei de ligă secundă CSA Steaua.

Liderul galeriei echipei de fotbal CSA Steaua, Andrei Florescu, a fost plasat în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat că a participat la o încăierare cu suporterii lui Dinamo, la meciul Dinamo - UTA, desfăşurat pe Stadionul "Arcul de Triumf".

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti solicitase ca Andrei Florescu să fie arestat preventiv alături de alţi trei ultraşi, însă un judecător de la Tribunalul Bucureşti a decis ca liderul galeriei să fie plasat în arest la domiciliu, restul fiind în libertate sub control judiciar. Alţi trei suporteri care au participat la violenţe sunt cercetaţi sub control judiciar, măsură luată direct de către Parchet.

Infracţiunile pentru care sunt cercetaţi ultraşii sunt: încăierare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive efectuate fără drept.

În cauză s-a reţinut că în data de 8 martie, în jurul orei 19:50, înainte de începerea partidei de fotbal dintre echipele FC Dinamo Bucureşti şi AFC UTA Arad, disputată pe Stadionul "Arcul de Triumf", a avut loc un incident între membrii galeriei Dinamo, ce se aflau în Tribuna II Est a stadionului, şi membrii galeriei UTA Arad, sprijiniţi de suporteri ai echipei CSA Steaua Bucureşti, aflaţi în Peluza Sud, care au aruncat cu articole pirotehnice tip torţe şi au pătruns pe suprafaţa de joc, agresându-se reciproc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că există vreo şansă ca speranţa de viaţă să crească în România?
Observator » Sport » FRF a respins apelurile echipelor Dinamo şi UTA Arad de reducere a sancţiunilor. Câinii roşii rămân fără fani patru etape