Antena Meniu Search
x

A dat NOROCUL peste el și încă cum! A găsit în grădină un butoi plin cu 600.000.000 de dolari

Cum ar fi ca, într-o bună zi, să dai cu hârleţul în grădină şi - poc! - să ajungi în topul milionarilor ca prin farmec?

Cum ar fi ca, într-o bună zi, să dai cu hârleţul în grădină şi - poc! - să ajungi în topul milionarilor ca prin farmec? Asta a păţit fermierul columbian de 65 de ani Jose Mariena Cartolos, care a găsit zilele trecute banii ascunşi în anii ’90 de faimosul Pablo Escobar.

Jose Mariena Cartolos, care locuieşte într-un mic sătuc situat la 163 de kilometri de capitala columbiană Bogota, a primit recent din partea autorităţilor 3.000 de dolari, ajutor pentru agricultori. După ce a luat banii, a început să planteze palmieri pentru ulei pe pământul pe care familia lui îl deţine de peste 200 de ani. Şi cum pentru a înfige trainic trunchiul capacului în sol ai nevoie de gropi de aproape un metru, Cartolos şi-a făcut „ciur” curtea din spatele casei săpând gropi din metru în metru. Aşa a descoperit mai multe butoaie albastre din plastic. La început a crezut că cineva şi-a aruncat gunoaiele în pământul lui, dar când a desfăcut capacul unui butoi, a încremenit. Şi-a chemat familia să îi arate grozăvia.

Au scos 5 butoaie din pământ şi când le-au deşertat au descoperit că pe pământul lor au stat ascunse 600 de milioane de dolari americani. Banii au fost îngropaţi în anii ’90 de oamenii lui Escobar. Ei au fost confiscaţi de autorităţi şi folosiţi pentru ajutorarea săracilor, se arată într-un comunicat.

Temutul şef al cartelului din Medelin, din anii 1980-1993, Pablo Emilio Escobar Gaviria a strâns o avere de peste 20 de miliarde de dolari. Din aceştia a dat săracilor peste 5 miliarde şi aproximativ 3 miliarde au fost îngropate în locuri secrete din Columbia. Nu e prima oară când sunt descoperite comori ascunse de el. Escobar a fost ucis la 2 decembrie 1993, după o intervenţie a trupelor speciale CIA în Medelin.

În urmă cu doi ani, armata a descoperit 10 milioane de dolari ascunse în spatele unei colibe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » A dat NOROCUL peste el și încă cum! A găsit în grădină un butoi plin cu 600.000.000 de dolari