Antena Meniu Search
x

Izolată din cauza unui diagnostic cumplit, o fetiță de 7 ani participă la cursuri, de pe patul de spital, cu ajutorul unui robot

Seren Mawson, o fetiță de doar 7 ani din Marea Britanie, și-a petrecut ultimele luni în spital, însă boala cumplită de care suferă nu a împiedicat-o să continue să învețe. De pe patul de spital, participă la ore cu ajutorul unui robot.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 28.11.2020, 11:19

Seren, alături de roboțelul cu ajutorul căruia poate merge la școală
Seren, alături de roboțelul cu ajutorul căruia poate merge la școală - Profimedia Images
  • Un robot o ajută pe o fetiță care suferă de cancer să continue să meargă la școală.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

După un diagnostic crunt - leucemie acută limfoblastică - Seren a petrecut luni de zile în spital, fiind supusă unui tratament extrem de dur, perioadă în care a fost nevoită să lipsească de la școală, potrivit Metro.co.uk.

Dornică să-și revadă fiica fericită, mamei lui Seren, profesor universitar, i-a venit ingenioasa idee de a crea un roboțel care să o ajute pe fetiță să participe virtual la ore. Cu ajutorul lui "mini-Seren", fetița poate comunica cu prietenii ei și cu profesorii cu ajutorul unui microfon și poate folosi chiar și o consolă care îi permite să schimbe poziția roboțelului.

"Seren a iubit întotdeauna școala, iar acum este îngrijorată că va rămâne în urmă. Acum este foarte fericită că își poate revedea prietenii cu ajutorul robotului", a declarat Kate, mama fetiței.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » Izolată din cauza unui diagnostic cumplit, o fetiță de 7 ani participă la cursuri, de pe patul de spital, cu ajutorul unui robot