Antena Meniu Search
x

Maria Claudia Nechita, prima victorie a boxului feminin românesc la Jocurile Olimpice şi calificare în sferturile de finală la Tokyo

Pugilista română Maria Claudia Nechita s-a calificat în sferturile de finală la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la categoria 54-57de kilograme.

de Redactia Observator

la 26.07.2021, 15:03

Maria Claudia Nechita (albastru) a câştigat partida cu Ramla Ali din Somalia (roşu) la JO de la Tokyo
Maria Claudia Nechita (albastru) a câştigat partida cu Ramla Ali din Somalia (roşu) la JO de la Tokyo

Maria Claudia Nechita a învins-o pe somaleza Ramla Said Ahmed Ali la puncte, decizie în unanimitate (5-0), luni, în Kokugikan Arena. În sferturi, românca va boxa cu japoneza Sena Irie.

Maria Nechita a dominat lupta şi a punctat în serii rapide în faţa adversarei sale, care a avut şi ea lovituri bune, însă foarte rare. Ramla Said Ahmed Ali a fost purtătoarea de drapel a delegaţiei Somaliei la JO de la Tokyo.

Nechita a adus prima victorie boxului feminin românesc la Jocurile Olimpice cu acest prilej. Următorul meci va avea loc pe 28 iulie, iar o victorie în acest meci i-ar asigura o medalie la Tokyo.

Înfrângere pentru Cosmin Gîrleanu

Tot luni, Cosmin-Petre Gîrleanu a fost eliminat în primul tur al turneului olimpic de box, la categoria 52 de kilograme. 

El a fost învins, la puncte, prin decizie 5-0, de bulgarul Daniel Panev Asenov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Maria Claudia Nechita, prima victorie a boxului feminin românesc la Jocurile Olimpice şi calificare în sferturile de finală la Tokyo