Antena Meniu Search
x

Video 1,5 milioane de euro, încasaţi ilegal de la stat de șapte localuri de lux şi reţele de restaurante din Bucureşti. Reacţia patronilor

Un milion şi jumătate de euro! Atât ar fi obţinut fraudulos mai multe localuri de lux şi reţele de restaurante din Bucureşti. Societăţile ar fi primit de la guvern bani sub formă de ajutoare pentru a trece peste pandemie, deşi nu ar fi avut toate actele în regulă, spun poliţiştii. Patronii neagă însă acuzaţiile. Şi funcţionarii care au acceptat cererile depuse sunt anchetaţi, pentru neglijenţă în serviciu.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 14.09.2022, 21:05

Vezi și

Ofiţerii de la Criminalitate Economică au făcut de dimineaţă nu mai puţin de 15 percheziţii. Conform surselor Observator, au fost vizate localuri faimoase precum Nuba, Argentine, Poesia sau The Drunken Lords dar şi cunoscute reţele de restaurante precum La Plăcinte, Springtime sau Le Bistrot Francais.

Administratorii afacerilor ar fi obţinut ilegal de la stat peste 1,5 milioane de euro

Poliţiştii spun că administratorii afacerilor ar fi obţinut ilegal de la stat peste 1,5 milioane de euro, sub formă de ajutor pentru a trece peste pierderile cauzate de pandemie. Acuzaţiile sunt nefondate, susţin însă cei anchetaţi.

Anchetatorii spun că restaurantele nu ar fi trebuit să primească banii pentru că nu ar fi avut autorizaţii de funcţionare pentru toate spaţiile. Aşa că vizată de anchetă este şi instituţia care a acordat ajutoarele.  Anchetatorii îi suspectează pe funcţionarii de la agenţia pentru întreprinderi mici şi mijlocii, cel puţin pentru moment, de neglijenţă în serviciu. Şi asta pentru că era în sarcina lor să verifice dacă societăţile care au depus aceste cereri de finanţare aveau sau nu toate actele necesare.

 Dosarul pentru obținere ilegală de fonduri și neglijenţă în serviciu a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Surse Observator spun că în zilele următoare vor avea loc şi primele audieri în acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Justitie » 1,5 milioane de euro, încasaţi ilegal de la stat de șapte localuri de lux şi reţele de restaurante din Bucureşti. Reacţia patronilor