Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alexandru Cumpănașu, achitat de Tribunalul București în dosarul în care era acuzat că a mințit pentru a obține fonduri europene

Alexandru Cumpănaşu a fost achitat de Tribunalul Bucureşti în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA Constanţa. Acesta a minţit că are studii superioare pentru a se angaja ca expert IT într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA.

de Redactia Observator

la 19.06.2024 , 08:36

Conform DNA, Alexandru Cumpănaşu ar fi obtinut pe nedrept suma de peste 300.000 de lei pentru activitatea depusă în domeniul respectiv. Tribunalul a decis ca nu a săvârșit fapta cu vinovăție. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile. 

Alexandru Cumpănaşu a devenit cunoscut în urma calităţii sale de martor în Dosarul Caracal, acolo două fete au fost omorâte în vara lui 2019 în Teleorman. 

Alexandru Cumpănașu a mințit că are studii superioare

Vezi și

Procurorii DNA Constanţa suspectaseră că Alexandru Cumpănaşu ar fi minţit că are studii superioare atunci când a aplicat pentru postul de expert în cadrul proiectului "Consolidarea cadrului pentru creşterea calităţii serviciilor publice şi sprijinirea dezvoltării la nivel local" (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Direcţia pentru Descentralizarea Administraţiei Publice, în parteneriat cu SNSPA.

În calitate de expert, Cumpănaşu trebuia să deţină studii superioare şi a semnat un document prin care atesta că îndeplineşte toate condiţiile. După publicarea CV-ului, Cumpănaşu a recunoscut că nu a terminat facultatea.

Potrivit declaraţiei de avere, Cumpănaşu a câştigat peste 66.000 de lei de la SNSPA.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Justiţie » Alexandru Cumpănașu, achitat de Tribunalul București în dosarul în care era acuzat că a mințit pentru a obține fonduri europene