Antena Meniu Search
x

Video Reacţia familiei Luizei Melencu, după condamnarea primită de Gheorghe Dincă: "L-aş fi pus pe scaunul electric"

Sentinţă definitivă în cazul Caracal: Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu. Complicele lui a primit 12 ani de închisoare. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 30.05.2023, 20:02

Vezi și

Gheorghe Dincă şi-a recunoscut faptele şi le-a povestit oamenilor legii cum a răpit, ucis şi mai apoi cum a încercat să scape de trupurile celor două fete. Declaraţia a fost dată în faţa procurorilor care au instrumentat cazul, însă detalii din caz şi amănunte înfiorătoare despre faptele sale a dat Dincă şi unui coleg de celulă. A încercat mai apoi să îşi schimbe declaraţie, cel puţin în ceea ce o priveşte pe Luiza Melencu, şi ar fi susţinut în timpul procesului că fata ar fi fost răpită din casa sa de persoane necunoscute. 

Oamenii legii au concluzionat că totuşi Dincă este cel vinovat pentru dispariţia şi moartea celor două fete şi l-au trimis în judecată. Vă reamintim, prima victimă a lui Dincă este Luiza Melencu. Fata a dispărut în data de 14 aprilie 2019 din Caracal, atunci când a făcut autostopul şi s-a urcat în maşina lui Dincă încercând să ajungă acasă. A fost sechestrată şi violată câteva zile la rând, iar în data de 17 aprilie a murit, în aceleaşi condiţii a fost răpită şi ucisă şi Alexandra Măceşanu.

După aproape 4 ani de la tragedia care a şocat România, "monstrul din Caracal" a fost condamnat

Au trecut aproape patru ani de la cazul care a şocat o ţară întreagă, iar monstrul din Caracal şi-a aflat pedeapsa. Sentinţa judecătorilor nu le aduce, însă, linişte famiilor care n-au aflat nici până acum ce s-a petrecut cu cele două fete.

Pe acelaşi subiect

Ștefania Cincă, mătuşa Luizei: I-a dat ce merită. Eu așa zic, că el ascunde multe... El știți că și-a schimbat declarațiile de atâtea ori. Ba că le-a violat, ba că nu le-a violat. Numai el poate să știe. 

Stelian Iordache, bunicul Luizei: Mi se pare ceva anormal, ceva ciudat... Ținând cont de faptele de care e acuzat, e prea blândă. În comparație cu alte state care au alte legi, inclusiv americanii, eu unul l-aș fi pus pe scaunul electric. Pe scaunul electric!

Firul filmului dispariţiei celor două fete

Cazul care a şocat o ţară s-a petrecut în iulie 2019. Familia Alexandrei Măceşanu anunţa că adolescenta de 15 ani a plecat de acasă şi nu s-a mai întors. Fetiţa plecase din comuna Dobrosloveni spre Caracal, cu autostopul. N-a mai fost văzută de atunci niciodată. Şi asta deşi disperată a reuşit să sune la 112 şi să implore să fie salvată. A primit în schimb reproşul că ţine linia ocupată. 

Căutările i-au adus pe poliţişti în faţa porţii fostului mecanic auto, Gheorghe Dincă. Iar numele lui Dincă a fost rapid legat şi de dispariţia unei alte fete, Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, care dispăruse cu câteva luni înaintea Alexandrei. În curtea lui Dincă, anchetatorii au găsit un butoi metalic sub care se aflau cenușă și fragmente de oase umane.

Apropiaţii fetelor le jelesc moartea, cuprinsă încă în mister

Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceşanu: Cum au demonstrat cei de la INML că Alexandra şi Luiza au decedat? În ce condiţii? De ce nu le-au găsit cadavrele? Discutăm de o incompetenţă! Adevărul e că nu au făcut ce trebuie! 

Stelian Iordache, bunicul Luizei: E o tragedie pe care, pentru noi, familiile. În sufletul nostru e o rană destul de adâncă. Și va rămâne deschisă mereu, în continuare. Instituțiile statului nu și-au făcut datorie, pentru că timp de trei ani de zile și jumătate, atâta timp cât a durat acest proces, nouă nu ni s-a oferit nicio șansă pentru a afla câtuși de puțin.

Dincă este închis din 2019, la Penitenciarul Craiova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Reacţia familiei Luizei Melencu, după condamnarea primită de Gheorghe Dincă: "L-aş fi pus pe scaunul electric"