Antena Meniu Search
x

"Copilul şi acum merge la consiliere. Numai Dumnezeu știe şi el va hotărî ce va fi". Profesor din Botoşani, condamnat pentru că a încercat să corupă sexual un elev

Un profesor din Botoşani a fost condamnat de instanţă pentru corupere sexuală. Incidentul a ieşit la iveală în 2022, când mama unui elev de 15 ani de la Liceul din Ştefăneşti a făcut o plângere la poliţie împotriva dascălului de agricultură din şcoală.

de Redactia Observator

la 11.01.2024, 13:42

Vezi și

Femeia susţinea că fiul ei a fost atins într-un mod nepotrivit de profesor, care îl învitase la el în birou. Mai mult, aceata i-ar fi făcut şi o serie de sugestii cu tentă sexuală. Mama a prezentat oamenilor legii şi o înregistrare audio în acest sens, făcută chiar de fiul ei.

Copilul, consiliat şi acum

Conform deciziei, intanţa îl „condamnă pe inculpatul CS, pentru săvârşirea infracţiunii de coruperea sexuală a minorilor (două acte materiale) la pedeapsa de 2 ani închisoare. Interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a comunica cu persoana vătămată, ori de a se apropia de aceasta la o distanţă mai mică de 50 metri pe o perioadă de 2 ani, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri”. Instanţa a hotărât însă ca profesorul să execute pedeapsa sub supraveghere. „Suspendarea sub supraveghere a pedepsei sus menţionate pe un termen de supraveghere de 3 ani”.

„Copilul şi acum merge la consiliere. Numai Dumnezeu știe şi el va hotărî ce va fi. Cel puţin, să nu mai fie şi alte victime prin şcoală”, a declarat mama elevului, potrivit Monitorul de Botoşani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Justitie » "Copilul şi acum merge la consiliere. Numai Dumnezeu știe şi el va hotărî ce va fi". Profesor din Botoşani, condamnat pentru că a încercat să corupă sexual un elev