Antena Meniu Search
x

Demisii în bloc la DNA Constanţa. A mai rămas un singur procuror care nu face anchete, după ce Marius Voineag a delegat un şef contestat

Demisie în bloc la DNA Constanţa. Cinci procurori, din totalul schemei de şapte, şi-au dat demisia şi au cerut transferul la un alt parchet nemulţumiţi de noul lor şef, procurorul Mihai Alexandru Stanciu, instalat în funcţie, la sfârşitul săptămânii trecute de conducerea de la Bucureşti, procurorul-șef Marius Voineag. Mihai Alexandru Stanciu a fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 28.02.2024, 14:37

Vezi și

Noul şef de la DNA Constanţa, procurorul Mihai Alexandru Stanciu, a reacţionat spunând că respectă decizia colegilor săi şi că vrea ca ei să îşi continue activitatea unde îşi doresc. În ceea ce priveşte DNA Constanţa, el a spus că îşi va construi o echipă nouă cu un suflu nou. 

Marţi, cinci din cei şapte procurori au depus cerere de încetare a activităţii la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) iar un al şaselea se va pensiona. În acest fel, DNA Constanţa rămâne doar cu şeful serviciului teritorial şi cu un procuror judiciar care reprezintă instituţia în instanţă, dar nu participă la anchete. 

De ce au demisionat procurorii de la DNA Constanţa

Procurorii au recurs la acest gest pentru că atunci când a fost vorba de numirea unui şef, ei spun că nu au fost consultaţi şi nici nu au avut prioritate în desemnare la șefia DNA Constanța. Conducerea de la Bucureşti l-a pus şef peste serviciul teritorial anticorupţie pe un procuror de la Parchetul Judecătoriei. Mihai Alexandru Stanciu va conduce instituţia pentru următoarele 6 luni.

Procurorii care şi-au dat demisia vor activa în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa care are un deficit foarte mare de procurori.

Procurorii care şi-au dat demisia sunt, potrivit info-sud-est.ro, Andrei Bodean (fost şef schimbat cu Stanciu), Vasile Abagiu, Ciprian Bodu, Constantin Conortos, Dan Haralambie, iar procurorul Sorin Constantinescu și-a depus cererea de pensionare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Justitie » Demisii în bloc la DNA Constanţa. A mai rămas un singur procuror care nu face anchete, după ce Marius Voineag a delegat un şef contestat