Antena Meniu Search
x

Crin Bologa, fostul șef al DNA, se pensionează la 51 de ani. CSM a aprobat cererea

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, marţi, cererea de pensionare înaintată de fostul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Crin Bologa, transmite Agerpres.

de Redactia Observator

la 07.03.2023, 21:56

fostul procuror șef al DNA Crin Bologa
Crin Bologa, fostul șef al DNA, se pensionează la 51 de ani. CSM a aprobat cererea - Profimedia Images

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului Crin Nicu Bologa, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, în prezent delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciare penale din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie", se arată în minuta deciziei.

Crin Bologa a a participat, la finalul lunii februarie, la interviul pentru ocuparea unui nou mandat în fruntea DNA, însă ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a decis să îl propună pe Marius Ionuţ Voineag pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei.

CSM a stabilit programul pentru examinarea candidaţilor la şefia Parchetului General, DNA şi DIICOT

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit, marţi, calendarul interviurilor pentru persoanele propuse de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru conducerea Parchetului General, a DNA şi a DIICOT.

Pe acelaşi subiect

Interviurile vor avea loc săptămâna viitoare, respectiv:

- 13 martie, ora 12,00 - Alex-Florin Florenţa, pentru ocuparea funcţiei de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;

- 14 martie, ora 12,00 - Marius-Ionuţ Voineag, pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie;

- 16 martie, ora 10,00 - Alia Alba, pentru ocuparea funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Secţia pentru procurori a CSM urmează să emită un aviz consultativ motivat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Justitie » Crin Bologa, fostul șef al DNA, se pensionează la 51 de ani. CSM a aprobat cererea