Antena Meniu Search
x

DNA face percheziții la primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță

Procurorii DNA fac, miercuri, 17 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar care vizează emiterea unor acte administrative de către instituţii ale statului. Una dintre descinderi are loc la Primăria Sector 3. Preşedintele USR Sector 3, Lucian Judele, care este şi viceprimar al Sectorului 3, anunţă că DNA efectuează percheziţii la sediul Primăriei Sectorului 3, la Direcţia de Urbanism şi la sediul a 17 societăţi care îşi desfăşoară activitatea "ilegal" pe lângă malul Dâmboviţei, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 01.02.2023, 18:45

DNA face percheziții la primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță - surse
DNA face percheziții la primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță - surse - Hepta

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –  Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autorităţile administrativ – teritoriale”, a transmis, miercuri, DNA.

"Chiar în acest moment DNA efectuează percheziţii la sediul Primăriei Sectorului 3, la Direcţia de Urbanism şi la sediul celor 17 societăţi care îşi desfăşoară activitatea ilegal pe lângă malul Dâmboviţei. Lucrurile pe care le-am semnalat ca viceprimar al Sectorului 3, lucruri de care primarul Negoiţă a refuzat în mod activ să se ocupe, sunt acum în atenţia justiţiei! Dacă DNA este aici, ar fi cazul să se intereseze şi de terasele care urmează să fie construite pe locul în care, în 2021, s-au stins din viaţă 2 muncitori", scrie Lucian Judele, pe Facebook.

El îşi exprimă speranţa că intervenţia DNA va duce la închiderea teraselor care au "sugrumat tot spaţiul pietonal" de pe lângă malul Dâmboviţei, Piaţa Alba Iulia şi Bulevardul Decebal. Liderul USR Sector 3 menţionează că, în urma sesizărilor, singura acţiune pe care a luat-o Primăria Sectorului 3 împotriva acestor societăţi a fost să sancţioneze cu o "sumă modică terasele, care şi-au continuat apoi activitatea în mod ilegal". El ataşează şi adresele transmise de către Primărie în baza legii 544/2001 şi în care se precizează că au fost aplicate amenzi în valoare de 38.500 de lei pentru 23 de societăţi de pe Bulevardul Decebal, pentru lucrări de construcţii neautorizate.

"Pentru bunul mers al acţiunii de justiţie pun la dispoziţie un document în care tocmai Primăria recunoaşte că nu a emis autorizaţii de construcţie pentru terasele percheziţionate astăzi sau pentru terasele de pe Bulevardul Decebal. Vorbim despre câteva sute de metri pătraţi de terase amplasate ilegal. Sper că intervenţia DNA va duce la închiderea teraselor care au sugrumat tot spaţiul pietonal de pe lângă malul Dâmboviţei, Piaţa Alba Iulia şi Bulevardul Decebal. Singura acţiune pe care a luat-o Primăria Sectorului 3 împotriva acestor societăţi, deşi atât presiunea noastră, cât şi presiunea societăţii civile au existat mereu, a fost să sancţioneze cu o sumă modică terasele, care şi-au continuat apoi activitatea în mod ilegal. Justiţia trebuie să-şi facă datoria şi e responsabilitatea noastră, a tuturor, să protejăm această instituţie atunci când se amestecă în treburile baronilor", menţionează Lucian Judele.

Instituţia precizează că, urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se fac percheziţii domiciliare în 17 locaţii, situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. Una dintre descinderi are loc la Primăria Sector 3, restul având loc la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Justitie » DNA face percheziții la primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță