Antena Meniu Search
x

Elena Udrea a scăpat definitiv de Dosarul Hidroelectrica. Trebuie însă să plătească 3,5 milioane de euro prejudiciu

Elena Udrea a scăpat definitiv de Dosarul Hidroelectrica, în care era acuzată că a primit echivalentul a aproape cinci milioane de dolari mită, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea de repunere a cauzei pe rol. Magistraţii au respins şi apelul depus de Udrea, ceea ce înseamnă că fostul ministru al Turismului trebuie să plătească prejudiciul din dosar, respectiv 3,5 milioane de euro, relatează news.ro.

de Redactia Observator

la 04.06.2024 , 15:02

Elena Udrea a scăpat definitiv de Dosarul Hidroelectrica. Trebuie însă să plătească 3,5 milioane de euro prejudiciu
Elena Udrea a scăpat definitiv de Dosarul Hidroelectrica. Trebuie însă să plătească 3,5 milioane de euro prejudiciu - Inquam Photos / Octav Ganea

"Respinge cererea de repunere pe rol a cauzei formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. În baza art. 421 alin. (1) pct. 2 lit. b) din Codul de procedură penală respinge, ca nefondate, apelurile declarate Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpata Udrea Elena Gabriela împotriva sentinţei penale nr. 66/F din data de 11.04.2023, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a I-a Penală, în dosarul nr. 3650/2/2019", se arată în minuta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

Instanţa a luat act de retragerea apelului declarat de Bobby Păunescu împotriva aceleiaşi sentinţe penale. Decizia magistraţilor este definitivă. 

Elena Udrea şi Dan Andronic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în 20 decembrie 2017, pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor, respectiv mărturie mincinoasă, Elena Udrea fiind acuzată că a cerut cinci milioane de dolari de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu pentru ca în schimb să intervină pentru menţinerea contractului între Hidrolectrica şi firma acestuia.

Articolul continuă după reclamă

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în aprilie 2023, că procesul penal încetează, ca efect al împlinirii termenului de prescripţie generală a răspunderii penale. Elenei Udrea îi va fi confiscată, însă, suma de 3,4 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Justitie » Elena Udrea a scăpat definitiv de Dosarul Hidroelectrica. Trebuie însă să plătească 3,5 milioane de euro prejudiciu