Antena Meniu Search
x

Video Hacktiviștii care au atacat site-ul Ministerului Educației, duși la DIICOT pentru audieri. Cum acționau aceștia

Mai multe persoane suspectate de hacktivism vor fi audiate astăzi într-un dosar în care sunt vizate atacuri informatice asupra mai multor instituţii ale statului. Poliţiştii şi procurorii au pus în aplicare mai multe mandate de percheziţie şi de aducere.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 29.06.2023, 22:26

Vezi și

Cosmina Balint, Reporter Observator: "Până acum, doi dintre cei opt bănuiți au fost aduși aici la sediul DIICOT să dea explicații în fața anchetatorilor. Metoda pe care o foloseau este una populară în mediul online în rândul celor care se ocupă de securitatea cibernetică, dar și de astfel de infracțiuni. Mai exact, hackerii profită de parolele slabe sau de securitatea cibernetică precară a site-urilor instituțiilor publice să răspândească mesaje activiste sau politice și, mai mult decât atât, să răspândească viruși și să acceseze date clasificate. Printre site-urile oficiale pe care au pus mâna acești hackeri se numără cele ale ministerelor Educației și Dezvoltării, dar și pagina ISU Buzău. Hackerii pot lansa prin această metodă și viruși care să blocheze site-urile respective și pot cere chiar și răscumpărări pentru a le debloca. Acum urmează ca și restul de șase persoane bănuite că fac parte din acest grup să fie aduse să fie aduse la DIICOT la audieri."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Justitie » Hacktiviștii care au atacat site-ul Ministerului Educației, duși la DIICOT pentru audieri. Cum acționau aceștia