Antena Meniu Search
x
LIVE

Inculpaţii din dosarul Tel Drum, în care este judecat şi Liviu Dragnea, încearcă să scape de acuzaţii prin eliminarea interceptărilor SRI

Inculpaţii din dosarul Tel Drum au solicitat, miercuri, la Tribunalul Bucureşti eliminarea din materialul probator a interceptărilor realizate de SRI, invocând o decizie a Curţii Constituţionale.

De Redactia Observator la 30.03.2022, 18:12

Este vorba de dosarul în care sunt judecaţi reprezentanţii firmei Tel Drum - Petre Pitiş şi Mircea Vişan - pentru fraude cu fonduri europene. La termenul de miercuri al procesului, unul dintre avocaţi a solicitat instanţei excluderea de la dosar a interceptărilor, deoarece mandatele aprobate de Instanţa supremă în perioada 2010-2017 au fost emise pe criteriul siguranţei naţionale. De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a explicat că decizia Curţii Constituţionale nu se aplică în acest caz, deoarece interceptările au fost realizate de ofiţerii de Poliţie judiciară ai DNA. Instanţa a rămas în pronunţare pe cererea avocaţilor. 

De ce au cerut avocaţii eliminarea interceptărilor SRI

A devenit o practică obişnuită ca instanţele din România să dea soluţii de achitare în dosare de mare corupţie prin eliminarea ca probe a interceptărilor realizate de SRI, pe motiv că temeiul legal în baza căruia care au fost emise mandatele a fost declarat neconstituţional de CCR în anul 2017, iar infracţiunile cercetate în aceste dosare nu se referă la siguranţa naţională, explică Agerpres.

Compania Tel Drum, oamenii de afaceri Petre Pitiş şi Mircea Vişan, ca reprezentanţi ai companiei, au fost trimişi în judecată de DNA în decembrie 2017 pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată firma SC WFA Impex SRL, dar şi Ion Florian, reprezentant al WFA Impex SRL, şi Neda Florea, reprezentant al Tel Drum SA.

La DNA se află în anchetă o altă parte a dosarului Tel Drum, în care fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea este cercetat pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte săvârşite în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Justitie » Inculpaţii din dosarul Tel Drum, în care este judecat şi Liviu Dragnea, încearcă să scape de acuzaţii prin eliminarea interceptărilor SRI